Μαντί - τα λαχταριστά ανατολίτικα ραβιόλια

Μαντί - τα λαχταριστά ανατολίτικα ραβιόλια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: Δύσκολο
Χρόνος: 40 λεπτά
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Επίσημο

Πάνω στον πάγκο μας ρίχνουμε το αλεύρι, ανοίγουμε το κέντρο με το χέρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά .Ζυμώνουμε έντονα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Στη συνέχεια σχηματίζουμε κύλινδρο, ενώνουμε τις δύο άκρες, και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Όταν είναι έτοιμο, σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια βρεγμένη πετσέτα για περίπου μισή ώρα.

Συνεχίζουμε με το ίδιο τρόπο για άλλες τρεις φορές. Κόβουμε το ζυμάρι σε πέντε ίσα μέρη κι ανοίγουμε φύλλο το καθένα με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 25 εκατοστά, πασπαλίζοντας διαρκώς με αλεύρι.

Κόβουμε κάθε φύλλο μας σε μικρά κομμάτια τετράγωνα ή στρογγυλά ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στα μαντί μας.

Για την Γέμιση

Γεμίζουμε τα μαντί με τον κιμά που στο μεταξύ έχουμε μαγειρέψει με τα παραπάνω υλικά και τα κλείνουμε σκεπάζοντας την μια πλευρά με την άλλη και πιέζοντας τις άκρες για να κλείσουν σωστά, ενώ τα στρίβουμε για να πάρουν το σχήμα που έχουν τα τορτελόνια.

Τα βράζουμε μέσα σε ζωμό κρέατος και τ' αδειάζουμε στο πιάτο.

Περιχύνουμε με αραιωμένο σκορδάτο γιαούρτι σακούλας. Προσθέτουμε καμένο βούτυρο με σουμάκ και μπούκοβο ή κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε το μαντι ζεστό.

Υλικά

Για τη Ζύμη

½ κιλό αλεύρι
12 κουταλιές της σούπας αλάτι
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
150 γρ. γάλα ή νερό

Για τη γέμιση

500 γραμμ. αρνίσιο κιμά
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαιντανό

Για το σερβίρισμα

8 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
λίγο σουμάκ ( τούρκικο μπαχαρικό )
λίγο μπούκοβο ή κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Πάνω στον πάγκο μας ρίχνουμε το αλεύρι, ανοίγουμε το κέντρο με το χέρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά .Ζυμώνουμε έντονα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Στη συνέχεια σχηματίζουμε κύλινδρο, ενώνουμε τις δύο άκρες, και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Όταν είναι έτοιμο, σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια βρεγμένη πετσέτα για περίπου μισή ώρα.

Συνεχίζουμε με το ίδιο τρόπο για άλλες τρεις φορές. Κόβουμε το ζυμάρι σε πέντε ίσα μέρη κι ανοίγουμε φύλλο το καθένα με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 25 εκατοστά, πασπαλίζοντας διαρκώς με αλεύρι.

Κόβουμε κάθε φύλλο μας σε μικρά κομμάτια τετράγωνα ή στρογγυλά ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στα μαντί μας.

Για την Γέμιση

Γεμίζουμε τα μαντί με τον κιμά που στο μεταξύ έχουμε μαγειρέψει με τα παραπάνω υλικά και τα κλείνουμε σκεπάζοντας την μια πλευρά με την άλλη και πιέζοντας τις άκρες για να κλείσουν σωστά, ενώ τα στρίβουμε για να πάρουν το σχήμα που έχουν τα τορτελόνια.

Τα βράζουμε μέσα σε ζωμό κρέατος και τ' αδειάζουμε στο πιάτο.

Περιχύνουμε με αραιωμένο σκορδάτο γιαούρτι σακούλας. Προσθέτουμε καμένο βούτυρο με σουμάκ και μπούκοβο ή κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε το μαντι ζεστό.

Μαντί - τα λαχταριστά ανατολίτικα ραβιόλια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly