Vegan καρμπονάρα με κρέμα κουνουπιδιού

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Το κουνουπίδι είναι ένα από τα αγαπημένα μου λαχανικά γιατί δεν σταματά ποτέ να με εκπλήσσει. Όπως και να το δοκιμάσω, ωμό, βραστό, ψητό, κους-κους, τάρτα, ογκρατέν, σούπα, με εντυπωσιάζει. Αυτή την συνταγή την συνάντησα στο blog "The veggie sisters" και την αποτύπωσα κατευθείαν για να τη δοκιμάσω. Έκανα ελάχιστες αλλαγές και τελικά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Υλικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 1 πακέτο λιγκουίνι (ή άλλο ζυμαρικό)
  • 2-3 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1/2 φλ. φυτικό γάλα
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι ή ρίγανη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι στειμμένο
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο κάρυ (ή γλυκιά πάπρικα)
  • Μερικές ροδέλες πιπεριάς Φλωρίνης
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκου μυρωδικού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβω το κουνουπίδι σε μικρές τουφίτσες και το βράζω για δέκα λεπτά περίπου να μαλακώσει. Τις αφαιρώ από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω να κρυώσουν. Στο νερό από το κουνουπίδι βράζω τα ζυμαρικά μου (αφού προσθέσω όσο νερό ακόμα χρειάζεται) και μετά τα σουρώνω. Βάζω το βρασμένο κουνουπίδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από αυτά που είναι για γαρνίρισμα) στο μπλέντερ και τα χτυπάω μέχρι να γίνει κρεμμώδες. Στη συνέχεια μπορώ να αναμείξω καλά με τα ζυμαρικά μου ή να σερβίρω μερικές κουταλιές της σάλτσας πάνω σε κάθε πιάτο.

Τελειώνω με λίγο κόκκινο κάρυ, πιπεριά φλωρίνης, φρέσκο μαϊντανό ή μάραθο ή μυρόνι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αν περισσέψει σάλτσα, φυλάσσεται στο ψυγείο για 4-5 μέρες και τρώγεται πολύ ευχάριστα σαν ντιπ με στικάκια λαχανικών ή κριτσίνια!

 

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree