Κρασάτα μανιτάρια

Κρασάτα μανιτάρια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: -
Χρόνος: λεπτά
Κόστος: -
Τύπος: -
Για τη συνταγή

Ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα, με καλή αναλογία σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, γιατί καλά φάγαμε τις γιορτές με τους δικούς μας, αλλά να επιστρέψουμε στις καλές συνήθειες τώρα!

Καθαρίζω 12 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο και τα βάζω στην κατσαρόλα με λίγο νερό για να αχνιστούν και να μαλακώσουν, μαζί με 2-3 κομμένα καρότα. Μόλις πιουν το νερό και μαλακώσουν, προσθέτω ελαιόλαδο και 12 μανιτάρια σίτακε ολόκληρα (λεντινούλες). Σβήνω με 2 ποτήρια ξινόμαυρο κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω λίγο κουρκουμά, ρίγανη, θυμάρι και 200γρ τόφου κομμένο σε κυβάκια.

Μουλιάζω 1 φλιτζάνι καστανό γλασέ ρύζι για 2 ώρες περίπου, ξεπλένω καλά και βράζω σε μέτρια φωτιά με 2,5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών. Είναι έτοιμο μόλις πιει όλο το νερό και κάνει τρύπες στην επιφάνεια.

Κόβω τις κορυφούλες του κουνουπιδιού ρομανέσκο από κάτω προς τα πάνω και κυκλικά για να έχουν όσο γίνεται πιο ακέραιη όψη. Τις βάζω στην κατσαρόλα με λίγο νερό (να μην τις σκεπάζει) και τις αχνίζω για 10 λεπτά. Σουρώνω και σερβίρω με λίγο στημένο λεμόνι και στημένο ξύσμα από τζίντερ. Το κουνουπίδι αυτό (ή και μπρόκολο για πολλούς) είναι σταυρανθές, συγγενής του λάχανου, μπρόκολου και κουνουπιδιού από την Ιταλία. Είναι ένα από τα φράκταλ που συναντάμε στη φύση και ακολουθεί το μοντέλο της σπείρας Fibonacci, όπως και το κοχύλι. Είναι τόσο όμορφο που θέλει τόλμη για να το κόψεις! Τρώγεται και ωμό όπως το κουνουπίδι, αλλά αχνιστό αναδεικνύει καλύτερα το φίνο άρωμά του.

Καλή χρονιά και από αυτή τη σελίδα, με υγεία, δημιουργική σκέψη και αλληλέγγυο τρόπο ζωής. Και να θυμόμαστε ότι η προετοιμασία του φαγητού συνδέεται με την φροντίδα. Ας προσπαθούμε να το εφαρμόζουμε αυτό σε ό,τι κάνουμε

 

Κρασάτα μανιτάρια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly