Αποτοξινωτική κρύα σούπα με παντζάρια.

Αποτοξινωτική κρύα σούπα με παντζάρια. - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: -
Χρόνος: λεπτά
Κόστος: -
Τύπος: -
Για τη συνταγή

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο αυτή την περίοδο από την κατανάλωση των ριζών-υπερτροφών που διαθέτουμε σε αφθονία, σε μορφή "σούπας" (ή χυμού). 

Το παντζάρι θεωρείται πλέον θησαυρός, αφού τονώνει την καρδιά, το κυκλοφορικό, αυξάνει την αντοχή τις επιδόσεις, καταπολεμά την υπέρταση. 

Το καρότο παράγει στον οργανισμό μας βιταμίνη Α, απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενώ περιέχει και βιταμίνη Β, ενα απο τα καλυτερα αντιοξειδωτικά. Βοηθάει επισης την όραση και προστατεύει απο τον καταρράκτη, την έκθεση στον ήλιο κ.α. 

Αν τα συνδυάσουμε με ένα χυμό απο ρόδι, κράνμπερι ή μήλο, το αποτέλεσμα θα είναι ένας ιδανικός σύμμαχος για την προστασία από τα καρκινικά κύτταρα, σούπερ αποτοξινωτικό και ιδιαίτερα γευστικό. 

Παίρνω 5-6 βιολογικά παντζάρια και άλλα τόσα καρότα. Αν έχω αποχυμωτή μπορώ να τα στύψω ωμά με λίγο χυμό (αν θέλω να γινει βελουτέ σούπα) ή περισσότερο (αν θέλω να το πιώ σαν χυμό). Αν δεν έχω αποχυμωτή μπορώ να τα βράσω λίγο (στον ατμό είναι καλύτερα). Τα βάζω μετά σε κρύο νερό να παγώσουν. 

Στη σούπα μπορώ να προσθέσω κι ενα κομματάκι τζίντζερ και καμιά δεκαριά φύλλα δυόσμου. Σερβίρω με λίγο αλάτι και ωμό ελαιόλαδο.

 

Αποτοξινωτική κρύα σούπα με παντζάρια. - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Πρωινό Προηγούμενο:
Πρωινό