Φρέσκα φασολάκια μπαρμπούνια ή χάντρες

Φρέσκα φασολάκια μπαρμπούνια ή χάντρες - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Από τα λίγα φασολάκια που δεν ξέρω κάποια συνταγή με ολόκληρο τον φλοιό του καρπού, ίσως γιατί είναι αρκετά πιο σκληρός με με πολλές ίνες. Είναι όμως τόσο εύκολο το καθάρισμά του και τόσο νόστιμο, που αξίζει να μην τα προσπεράσετε την επόμενη φορά που θα τα συναντήσετε!
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Καθαρίζω τα φασολάκια πιέζοντας με τον αντίχειρα την γραμμή που ενώνει τους δύο λοβούς του φασολιού. Ανοίγει με ελαφριά πίεση και απομακρύνω τα χρωματιστά φασόλια σπρώχνοντας με το δάχτυλο. Θα βγουν περίπου 400-500 γρ. φασόλια.

DSC00925

Βάζω στην κατσαρόλα λίγο νερό να βράσει, ο όγκος του να είναι σχεδόν διπλάσιος από τον όγκο των φασολιών. Μόλις βράσει ρίχνω τα φασόλια και τα σκεπάζω για 10 λεπτά. Αφού δοκιμάσω με ένα πηρούνι αν τρυπιούνται εύκολα, προσθέτω όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα. Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και τα βράζω άλλα 5 λεπτά όλα μαζί. 

Μετά προσθέτω τον χυμό τομάτας καθώς και όλα τα μπαχαρικά. Βάζω και το ελαιόλαδο, ανακατώνω ελαφρά και τα αφήνω σκεπασμένα να μαγειρευτούν μέχρι να χυλώσει. Σερβίρω ζεστά ή κρύα και όχι με πολλά υγρά γιατί ενδέχεται να φάτε και πολλά ψωμιά!

Υλικά

1 κ. χλωρά φασολάκια χάντρες

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά φλωρίνης

1 πιπεριά κέρατο

1 πιπεριά πράσινη

2 κολοκυθάκια

1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1/4 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. ζάχαρη καρύδας

250 ml χυμό τομάτας

Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζω τα φασολάκια πιέζοντας με τον αντίχειρα την γραμμή που ενώνει τους δύο λοβούς του φασολιού. Ανοίγει με ελαφριά πίεση και απομακρύνω τα χρωματιστά φασόλια σπρώχνοντας με το δάχτυλο. Θα βγουν περίπου 400-500 γρ. φασόλια.

DSC00925

Βάζω στην κατσαρόλα λίγο νερό να βράσει, ο όγκος του να είναι σχεδόν διπλάσιος από τον όγκο των φασολιών. Μόλις βράσει ρίχνω τα φασόλια και τα σκεπάζω για 10 λεπτά. Αφού δοκιμάσω με ένα πηρούνι αν τρυπιούνται εύκολα, προσθέτω όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα. Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και τα βράζω άλλα 5 λεπτά όλα μαζί. 

Μετά προσθέτω τον χυμό τομάτας καθώς και όλα τα μπαχαρικά. Βάζω και το ελαιόλαδο, ανακατώνω ελαφρά και τα αφήνω σκεπασμένα να μαγειρευτούν μέχρι να χυλώσει. Σερβίρω ζεστά ή κρύα και όχι με πολλά υγρά γιατί ενδέχεται να φάτε και πολλά ψωμιά!

Για τη συνταγή

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για τα φασολάκια και για όλα τα λαδερά φαγητά. Η κουζίνα μας είναι πλούσια σε τέτοια πιάτα και αν οι πρώτες ύλες είναι καλές, ελάχιστα πράγματα έχεις να κάνεις για να βγει ένα φανταστικό γεύμα!

DSC00931 1

Φρέσκα φασολάκια μπαρμπούνια ή χάντρες - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly