Αμπελοφάσουλα με σχοινόπρασσο και μοσχολέμονο

Αμπελοφάσουλα με σχοινόπρασσο και μοσχολέμονο - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Πλένω και καθαρίζω καλά τα φασολάκια. Το καθάρσμά τους περιλαμβάνει μόνο την απομάκρυσνη κάποιων άκρων. Γενικά είναι πολύ λεπτά και τρυφερά, οπότε δεν διαθέτουν τις σκληρές ίνες που έχουν τα κοινά φασολάκια.

DSC00797

Τα βάζω σε αλάτισμένο νερό που βράζει για 10 λεπτά. Μετά τα σουρώνω και αν θέλω να διατηρηθούν πιο ζωηρόχρωμα και τραγανά τα κρυώνω με παγωμένο νερό.

Σερβίρω νε λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι (ανθός) και ένα με δύο στειμμένα μοσχολέμονα και αρκετό ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.

DSC00799

Υλικά

500γρ αμπελοφάσουλα

1-2 μοσχολέμονα

Λίγο σχοινόπρασσο, ανθός αλατιού, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένω και καθαρίζω καλά τα φασολάκια. Το καθάρσμά τους περιλαμβάνει μόνο την απομάκρυσνη κάποιων άκρων. Γενικά είναι πολύ λεπτά και τρυφερά, οπότε δεν διαθέτουν τις σκληρές ίνες που έχουν τα κοινά φασολάκια.

DSC00797

Τα βάζω σε αλάτισμένο νερό που βράζει για 10 λεπτά. Μετά τα σουρώνω και αν θέλω να διατηρηθούν πιο ζωηρόχρωμα και τραγανά τα κρυώνω με παγωμένο νερό.

Σερβίρω νε λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι (ανθός) και ένα με δύο στειμμένα μοσχολέμονα και αρκετό ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.

DSC00799

Για τη συνταγή
Το αμπελοφάσουλο ή πήχης, είναι ένα είδος φασολιού πάρα πολύ μακρύ και λεπτό (φτάνει τα 50 εκατοστά περίπου), το οποίο συλλέγεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι πολύ τρυφερό, οπότε εύκολα γίνεται μία βραστή σαλάτα, είναι ελαφρύ, με λίγες θερμίδες και αρκετά θρεπτικό.
Αμπελοφάσουλα με σχοινόπρασσο και μοσχολέμονο - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly