Φανουρόπιτα με γραβιέρα και κόκκινο κρασί

Φανουρόπιτα με γραβιέρα και κόκκινο κρασί - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
ΣΥΝΤΑΓΗ : ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Τη συνταγή θα τη βρούμε: Αλμυρές Ιστορίες, Τεύχος 4 - Δεκέμβριος 2013 , ΕΞΤΡΑ τεύχος στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, σελίδα 15.
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 15 λεπτά
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Υλικά (για 8 μερίδες)

160γρ ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
160γρ κόκκινο κρασί γλυκό (π.χ. Μαυροδάφνη)
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100γρ ζάχαρη άχνη
200γρ γραβιέρα τριμμένη
10γρ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Διαδικασία

DSC09771

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 20Χ22 εκατοστά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρασί σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε τη φανουρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

Το σχόλιο της μαμάς:

Μπορεί να είναι φανουρόπιτα αλλά μην την ετοιμάσετε σε νηστεία έχει μπόοοολικη γραβιέρα. Είναι μια χαρά για δεκατιανό στη δουλειά.
Φανουρόπιτα με γραβιέρα και κόκκινο κρασί - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly