Μαρμελάδα μήλα με φραγκόσυκα και πορτοκάλια και άρωμα λουΐζας

Μαρμελάδα μήλα με φραγκόσυκα και πορτοκάλια και άρωμα λουΐζας - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΙΑ
Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 1 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
800 γραμμ. μήλα 
500 γραμμ. φραγκόσυκα
2 πορτοκάλια
1100 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα κλωνάρια λουίζας 

DSC09802
Εκτέλεση
Έβαλα 800γρ μήλα πολύ ψιλοκομμένα σε μια κατσαρόλα αντικολλητική ( μπορείτε αν θέλετε τα μισά περίπου να τα περάσετε από το multi να τα πολτοποιήσετε και τα υπόλοιπα να τα ψιλοκόψετε).

Καθάρισα προσεχτικά τα 500 γρ φραγκόσυκα φορώντας γάντια και τα πέρασα όλα από το multi (θα πρέπει να τα ζυγίσετε και να είναι καθαρό βάρος τα φραγκόσυκα που θα βάλετε στο multi). Περνάτε τον πολτό των φραγκόσυκων από ένα σιτάκι, για να κρατήσει τα σποράκια, και ρίχνετε το περιεχόμενο που έχετε στο multi στην κατσαρόλα μαζί με τα μήλα.
Εν τω μεταξύ έχετε από πριν βράσει για περίπου 35 – 40 λεπτά 2 πορτοκάλια , βιολογικής καλλιέργειας, αφήνετε να κρυώσουν, αφαιρείτε τα κουκούτσια και πολτοποιείται και αυτά στο multi. Τον πολτό τους τον προσθέτετε και αυτόν στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα φρούτα.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα 1100γρ. ζάχαρη κοινή, κρυσταλλική.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ξαφρίζετε με προσοχή και υπομονή και μετά από περίπου 15 λεπτά , θα το δείτε , δένει η μαρμελάδα και αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέτετε 2 μεγάλα κλωνάρια λουΐζας. Αφήνετε κανά 10λεπτο και μετά τα αφαιρείτε.

DSC09806

Τοποθετείτε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια και γεμίζετε μέχρι επάνω, κλείνετε και τα γυρίζετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Μαρμελάδα μήλα με φραγκόσυκα και πορτοκάλια και άρωμα λουΐζας - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly