Μαρμελάδα αχλάδια και ξερά σύκα με αρώματα αρμπαρόριζας

Μαρμελάδα αχλάδια και ξερά σύκα  με αρώματα  αρμπαρόριζας - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Συνταγή : Μαρία Πατσιά 
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Υλικά 

500 γραμμ. αχλάδια (ποικιλία ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ) + 200 γραμμ. αχλάδια
300 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γραμμ. καστανή ζάχαρη κρυσταλλική
2 ξερά σύκα
3 κλωναράκια αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
DSC09833

Εβαλα τα αχλάδια ( 500 γραμμ ) σε μια κατσαρόλα αντικολλητική, τα οποία πρώτα τα πέρασα από το multi για να τα πολτοποιήσω. Έβαλα, άλλα 200γρ αχλάδια ψιλοκομμένα, γιατί εμένα μ’ αρέσει στις μαρμελάδες της μαμάς να βρίσκω και κανά κομμάτι φρούτου που και που.

Πρόσθεσα στην κατσαρόλα 300γρ ζάχαρη κοινή κρυσταλλική και 200γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική.

Εβαλα την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει. Ξαφρίζω με υπομονή και επιμονή....

Πρόσθεσα 2 ξερά σύκα πολύ ψιλοκομμένα και 3 κλωναράκια αρμπαρόριζα.

Εβρασα τη μαρμελάδα για περίπου 15 λεπτά ( θα δείτε και εσείς, και στύβω μισό λεμόνι.

Αφαίρεσα τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας και γέμισα αποστειρωμένα βαζάκια με τη μαρμελάδα , μέχρι επάνω, έκλεισα καλά και τα γύρισα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Μαρμελάδα αχλάδια και ξερά σύκα  με αρώματα  αρμπαρόριζας - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly