Μουσταλευριά με ανθόνερο

Μουσταλευριά με ανθόνερο - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ

Τη συνταγή θα βρούμε: Στο Περιοδικό Menu από τον Άκη Πετρετζίκη, τεύχος 4, σελίδα 100.
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20 λεπτά
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Υλικά

1200 ml μούστο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
3 κουτ. σούπας νισεστέ ή κορν φλάουρ
1 κουτ. γλυκού ανθόνερο
Λίγα καρύδια χοντροκομμένα και κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Εκτέλεση

Υπολογίζουμε περίπου 1 κ. σούπας αλεύρι για κάθε ποτήρι μούστου. Από το μούστο κρατάμε την μία κούπα σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το αλεύρι και το νισεστέ ή το κορν φλάουρ.

Με το σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβολάκια.
Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε και προσθέτουμε και το πρώτο μείγμα που έχουμε στο μπολ. Εξακολουθούμε να ζεσταίνουμε το μείγμα μας και στο τέλος φέρνουμε σε βρασμό.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ. Από πάνω πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα.

Το σχόλιο της μαμάς:

Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ πριν μουσταλευριά γιατί για κάποιο λόγο με τρόμαζε και είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο να γίνει! Είναι, τελικά, το πιο εύκολο γλυκάκι και μια θρεπτική κρεμούλα που θα ετοιμάσετε για την οικογένειά σας. Το μυστικό σε αυτή την συνταγή του Άκη είναι, νομίζω, το ανθόνερο!
Μουσταλευριά με ανθόνερο - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly