Αχλάδια με καστανό βούτυρο και κραμπλ

Αχλάδια με καστανό βούτυρο και κραμπλ - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
ΣΥΝΤΑΓΗ : ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ

Τη συνταγή βρήκαμε: Στην εκπομπή «Κάντο όπως ο Άκης» στο MEGA .
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 40 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Υλικά

DSC09485

Για την επικάλυψη

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αμύγδαλα
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
90 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

1 στικ βανίλιας
70 γρ. βούτυρο
45 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αχλάδια
2 κουταλιές της σούπας μπράντι
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κραμπλ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα αχλάδια.

Για τα αχλάδια

Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο, προσθέτουμε την βανίλια και την σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια. Μόλις καραμελώσουν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντι, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τα αχλάδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, καλύπτουμε με το κραμπλ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30’.

Το σχόλιο της μαμάς:

Ένα απλούστατο γλυκάκι που συνδυάζει υπέροχα τη ντελικάτη γεύση του αχλαδιού με την πλούσια του βουτύρου! Εγώ έβαλα λίγα αχλάδια περισσότερα γιατί τα δικά μου ήταν πολύ μικρά . Επίσης, όλα τα υλικά του κραμπλ τα έβαλα στο μούλτι, εσείς αν θέλετε χοντροκόψτε τα αμύγδαλα μόνα τους και μετά σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά με τα χέρια σας. Αν έχετε και ένα παγωτό βανίλια νομίζω ότι θα το απολαύσετε πραγματικά!
Αχλάδια με καστανό βούτυρο και κραμπλ - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly