Τσιζκέϊκ καπουτσίνο

Τσιζκέϊκ καπουτσίνο - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
ΣΥΝΤΑΓΗ : ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Τη συνταγή θα βρούμε: Στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 5, σελίδα 59.
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30 λεπτά
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Υλικά

DSC09493

Βάση

250γρ μπισκότα πτι μπερ ή digestive, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
125γρ βούτυρο αγελάδας
1κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη

Κρέμα

600γρ τυρί κρέμα
100γρ ζάχαρη
40γρ κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά, ελαφρώς χλιαρή ,+ 100γρ επιπλέον χτυπημένη σε σαντιγί για το σερβίρισμα
1κ.σ. υγρή βανίλια
5κ.γ. στιγμιαίο καφέ ( σκόνη)
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Διαδικασία

Βάση

Λιώνουμε το βούτυρο και μέσα σε αυτό διαλύουμε τον καφέ. Περιχύνουμε πάνω από τα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, μέχρι όλο το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24εκ. πάνω σε ένα ταψί και αδειάζουμε στο εσωτερικό του το μείγμα του μπισκότου. Το απλώνουμε και το πιέζουμε με τα χέρια μας να γίνει μια επίπεδη και συμπαγής βάση.

Κρέμα

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 40γρ. κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τον καφέ και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, προσθέτοντας ύστερα από λίγο το μείγμα του καφέ. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αυγό και τον κρόκο. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το αδειάζουμε πάνω από τη βάση και το απλώνουμε με μια σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε το τσιζκέικ για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσει καλά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και βάζουμε από μία κουταλιά πάνω σε κάθε κομμάτι.

Το σχόλιο της μαμάς:

Το γλυκό που θα λατρέψουν αυτοί που αγαπούν τα γλυκά με καφέ! Θα το αγαπήσουν όμως και όσοι δεν πίνει καφέ απογευματινό γιατί τους πειράζει... με ένα κομματάκι θα κρατηθούν ξύπνοι!
Τσιζκέϊκ καπουτσίνο - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly