Κέικ, αμυγδάλου με μαστίχα

Κέικ, αμυγδάλου με μαστίχα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
ΣΥΝΤΑΓΗ : ΕΒΙΤΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Τη συνταγή θα βρούμε : Στη σειρά βιβλίων της «Ζαχαροπλαστική στο σπίτι», Τεύχος 2, Κέικ & Τάρτες, σελίδα 19.

DSC06117
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 25 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Υλικά

90γρ ελαιόλαδο
150 γρ ασπράδια (από 5 αυγά)
150 γρ ζάχαρη άχνη
80 γρ γάλα + 6 σταγόνες μαστιχέλαιο
170 γρ αλεύρι
200 γρ αμύγδαλο σκόνη
1 ½ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ασπράδια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με τη μαστίχα με το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.
Λαδώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Το σχόλιο της μαμάς :

Ένα υπέροχο μαστιχάτο κέικ! Αν έχετε μαστιχέλαιο χρησιμοποιήστε τη δοσολογία που λέει η Εβίτα στα υλικά. Εγώ, δεν είχα και έβαλα στο μούλτι τρεις κρυστάλλους μαστίχα, που είχα, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλο και τα άλεσα. Μου φαίνεται, πως, και δύο κρυστάλλους να έβαζα, πάλι καλά θα ήταν. Στην εκτέλεση, να σας πω την αλήθεια, πρώτα ξεκίνησα να χτυπώ στο μίξερ τα ασπράδια μόνα τους, για να πάρουν όγκο, και μετά πρόσθεσα κατά σειρά το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και μετά όπως λέει η συνταγή. Ψήσιμο έκανα περίπου πέντε λεπτά παραπάνω , θα το βλέπετε πάντα στο δικό σας φούρνο. Δοκιμάστε το για το ξεχωριστό του άρωμα...
Κέικ, αμυγδάλου με μαστίχα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».