Τσιζκέϊκ ψητό με λεμόνι

Τσιζκέϊκ ψητό με λεμόνι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
ΣΥΝΤΑΓΗ : ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Τη συνταγή θα βρούμε : Στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες , τεύχος 29, σελίδα 29.

DSC06066
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Υλικά

Για τη βάση

150γρ μπισκότα πτι μπερ τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
80γρ βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Ξύσμα από μισό λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό

Για τη γέμιση

350γρ τυρί ρικότα
350γρ τυρί κρέμα
100γρ ζάχαρη άχνη
Χυμός + ξύσμα από ένα λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
Εκτέλεση
Διαδικασία

Βάση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα μέχρι το μείγμα να μοιάζει σαν βρεγμένο χώμα. Το αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., το οποίο ακουμπάμε επάνω σε ένα ταψί. Το απλώνουμε σε ομοιόμορφο πάχος ώστε να είναι επίπεδο και συμπαγές. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Γέμιση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός ή με έναν αυγοδάρτη τα δύο τυριά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή κρέμα. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε.

Το σχόλιο της μαμάς:

Ένα υπέροχο, απλούστατο και όχι τόσο γλυκό Τσιζκέϊκ λεμονιού. Το ετοίμασα σχεδόν σε ένα τεταρτάκι και το έψησα λίγο παραπάνω από αυτό που λέει η συνταγή. Εγώ το ετοίμασα σε μια φόρμα 18Χ28 εκατοστά και την άλλη φορά θα το δοκιμάσω με λίγη ζαχαρίτσα παραπάνω... Ότι πρέπει για το απογευματινό τσάι.
Τσιζκέϊκ ψητό με λεμόνι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly