Κέικ με βερίκοκα

Κέικ με βερίκοκα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΒΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ


Τη συνταγή θα βρούμε: Στο Βιβλίο «Οι τέσσερις εποχές στην Ελληνική Κουζίνα από τη Βάσια Χριστοφόρου», σελίδα 145, εκδόσεις Φυτράκη.

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά

400 γρ βερίκοκα
3 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. βούτυρο
1 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. τρούφα σοκολάτας
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζετε το χτύπημα και ρίχνετε την τρούφα. Προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το γάλα.

Καθαρίζετε τα βερίκοκα, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
Αλείφετε με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα του κέικ 24 εκ., στρώνετε το μείγμα και τοποθετείτε τα βερίκοκα.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και το βάζετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Το σχόλιο της μαμάς:

Ένα απλό καθημερινό κέικ που ξεφεύγει λίγο από το συνηθισμένο με την προσθήκη του φρέσκου φρούτου στην επιφάνειά του. Αντί για βερίκοκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δαμάσκηνα. Εγώ δεν έβαλα ένα φλιτζάνι τρούφα που λέει η συνταγή, γιατί μου φάνηκε πολύ, αλλά μισό , δηλαδή ένα σακουλάκι (που παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ). Σε ότι αφορά το ψήσιμο, ίσως να το έβαλα σε λίγο μικρότερο μέγεθος ταψιού από αυτό που λέει η συνταγή, αλλά το έψησα περισσότερο από μία ώρα , σε κάθε περίπτωση θα το δοκιμάσετε πριν το βγάλετε, σκέφτομαι την επόμενη φορά να το δοκιμάσω και σε μικρότερα κεκάκια που θα χρειαστούν και πολύ λιγότερο ψήσιμο.

41

Κέικ με βερίκοκα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».