Κέικ με πέστο βασιλικού, ντοματίνια και κουκουνάρι

Κέικ με πέστο βασιλικού, ντοματίνια και κουκουνάρι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -
Για τη συνταγή

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ
Τη συνταγή θα βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, Τεύχος 24, σελίδα 75.

Υλικά

300γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να είναι μαλακό, κομμένο σε κομμάτια + λίγο ακόμα για τη φόρμα
50γρ ζάχαρη άχνη
6 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για τη φόρμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50γρ κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά
50γρ πέστο βασιλικού
300γρ παρμεζάνα τριμμένη
200γρ ντοματίνια κομμένα στα δύο
30γρ κουκουνάρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα άλλο ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα πέστο, την παρμεζάνα, τα ντοματίνια και τα κουκουνάρια. Σταματάμε το ανακάτεμα μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές. Το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν ψήθηκε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα .

Το σχόλιο της μαμάς:

Υπέροχη και ξεχωριστή γεύση! Ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων μέσα σε ένα κέικ. Το πέστο και η παρμεζάνα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε κουκουνάρι , όπως δεν είχα και εγώ, μην ανησυχείτε χρησιμοποιήστε αμύγδαλο λευκό 30 γρ φυσικά , όπως λέει η συνταγή. Ή αν έχετε μια σκληρή γραβιέρα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε, αντί της παρμεζάνας, πάλι νόστιμο θα γίνει... Μια υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Καλέστε φίλους στο σπίτι και ετοιμάστε αυτό το ξεχωριστό κέικ, θα το εκτιμήσουν, πιστέψτε με...

pesto cake bottom

Κέικ με πέστο βασιλικού, ντοματίνια και κουκουνάρι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».