Cookies με σοκολάτα και βρώμη

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΕΒΙΤΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Τη συνταγή θα τη βρούμε: Στο βιβλίο της Delicious Cookies , εκδόσεις annieblana, σελίδα16.

Υλικά

150ml ελαιόλαδο
100γρ ζάχαρη
50 ml χυμός πορτοκάλι
200γρ αλεύρι
100γρ νιφάδες βρώμης
1κ.γ. μπέικιν
80γρ καρύδι ψιλοκομμένο
80γρ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το λάδι, το χυμό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σκόνες και τη βρόμη και τέλος τη σοκολάτα και το καρύδι. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακαάτεμα με τα χέρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και παίρνουμε δόσεις από τη ζύμη μεγάθους ενός καρυδιού. Τις πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά.

Το σχόλιο της μαμάς:

Απίστευτα μπισκοτάκια! Από τότε που ξεκίνησα να τα φτιάχνω δεν έχω σταματήσει... Νομίζω πως μόνο η Εβίτα Παπαχαραλάμπους θα πρέπει να τα έχει φτιάξει περισσότερες φορές. Μη φτιάξετε ποτέ μία δόση, εγώ πάντα φτιάχνω τριπλή δόση! Αντικαθιστώ τη μισή δόση της καστανής με απλή ζάχαρη γιατί νομίζω πως έτσι μου γίνονται πιο τραγανά, τα ψήνω και λίγο περισσότερο για να μένουν αρκετές ημέρες τραγανά. Ξηρούς καρπούς βάζω ότι έχω τη στιγμή που τα φτιάχνω, διατηρώντας σταθερή όμως την ποσότητα, και κουβερτούρα βάζω λιγότερη αλλά πάντα με 70% κακάο, για πιο έντονη γεύση. Μου αρέσει και λίγη κανέλα. Έχω, προσωπικά, ευχαριστήσει την Εβίτα Παπαχαραλάμπους – μέσω facebook - γι’ αυτή τη συνταγή και θα το κάνω και τώρα!

cookies bottom

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree