Σοκολατόπιτα με πορτοκάλι

Σοκολατόπιτα με πορτοκάλι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -
Για τη συνταγή

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 25, σελίδα 51.

Υλικά

2-3 πορτοκάλια (να ζυγίζουν 500-600 γρ)
300 γρ κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
180 γρ ζάχαρη άχνη
4 αυγά
2 κρόκοι
60 γρ αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη

choco 02

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει, την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε κομμάτια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, παίρνουμε ακριβώς 500 γρ. από τον πολτό και τα προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά την άχνη, τα αυγά , τους κρόκους και την αμυγδαλόσκονη. Ακουμπάμε ένα τετράγωνο τσέρκι 20 Χ 20 εκ. ( ή ένα στρογγυλό 22 εκ) πάνω σε αλουμινόχαρτο. Τυλίγουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από το τσέρκι και τις τσαλακώνουμε χαμηλά ώστε να το στερεώσουμε σαν βάση. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά. Το γλυκό θα βγει λίγο τρεμουλιαστό, αλλά έτσι πρέπει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε , το σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί.

Το σχόλιο της μαμάς:

Κάτι ανάμεσα σε μους και κέικ... Το άρωμα του πορτοκαλιού γεμίζει από τη σοκολάτα και γίνεται μια έκρηξη στις γεύσεις. Έχει μια ετοιμασία, δεν μπορώ να πω, αλλά πιστέψτε με θα σας μείνει αξέχαστο. Ψήστε το ακριβώς 35 λεπτά, όχι παραπάνω, φροντίστε η αμυγδαλόσκονη να είναι όσο πιο ψιλοκομμένη γίνεται και καταναλώστε το πολύ σε δύο ημέρες, μετά αρχίζει η φθορά γιατί η υγρασία, στο γλυκάκι αυτό, είναι σε μεγάλο ποσοστό..

πορ2

Σοκολατόπιτα με πορτοκάλι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly