Νηστήσιμα σκαλτσούνια

Νηστήσιμα σκαλτσούνια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -
Για τη συνταγή

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τη συνταγή θα βρούμε : Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, Τεύχος 9, σελίδα 104.

asas

Υλικά

Για τη ζύμη
90 γρ ηλιέλαιο
75 γρ χυμός πορτοκαλιού
200 γρ αλεύρι μαλακό
½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
100 γρ αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας
60 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας μας
100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι
Ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

as

Διαδικασία

Γέμιση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ , εκτός από την άχνη, και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
Ζύμη
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας έως ότου ομογενοποιηθούν καλά και γίνουν μαλακή ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και με τον πλάστη ανοίγουμε όσο το δυνατόν πιο λεπτό φύλλο πάχους 4-5 χιλιοστών. Με ένα κουπάτ διαμέτρου 8-9 εκ (ή με ένα αναποδογυρισμένο φλιτζάνι) κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε δίσκου από μία μικτή κουταλιά γέμισης και τον διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν. Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για μισή ώρα έως ότου ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Το σχόλιο της μαμάς:
Ένα απολαυστικό γλυκάκι που συνοδεύει τέλεια το απογευματινό μας τσάι .Θα το χαρούμε ιδιαίτερα αν διανύουμε την περίοδο της νηστείας. Η δόση της συνταγής είναι μικρή, γι’ αυτό μην κάνετε και εσείς το λάθος που έκανα εγώ και φτιάξετε μία δόση, υπολογίστε τουλάχιστον διπλή , αν όχι περισσότερο. Η γέμιση σας αφήνει το περιθώριο να αυτοσχεδιάσετε, διατηρώντας πάντοτε φυσικά τις αναλογίες της συνταγής, και να έχετε κάθε φορά, ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα.

Νηστήσιμα σκαλτσούνια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Μελαχροινό Προηγούμενο:
Μελαχροινό