Μπουγάτσα

Μπουγάτσα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 40 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά την κατσαρόλα με το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά για να μην μας κολλήσει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο. Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στις αντιστάσεις στους 180-200 μέχρι να ροδίσει.

Όταν τη βγάλουμε απ' το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε τα κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
3 - 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά την κατσαρόλα με το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά για να μην μας κολλήσει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο. Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στις αντιστάσεις στους 180-200 μέχρι να ροδίσει.

Όταν τη βγάλουμε απ' το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε τα κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Μπουγάτσα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly