Μπουρεκάκια τυριού, της Νικολέττας Δελατόλα – Φώσκολου Από το βιβλίο της «Κυκλάδων Γεύσεις»

Μπουρεκάκια τυριού, της Νικολέττας  Δελατόλα – Φώσκολου Από το βιβλίο της «Κυκλάδων Γεύσεις» - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 1 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Υλικά για 50 μπουρεκάκια

Για το φύλλο

½ κιλό αλεύρι
1 αυγό
¼ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά λάδι
2/3 φλιτζανιού νερό

Για τη γέμιση

½ κιλό τυρί πέτρωμα (τυρί φρέσκο) Τήνου ή 250γρ φέτα και 250γρ ανθότυρο
2 αυγά
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
DSC08313

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το φύλλο

Βάζουμε το αλεύρι, το αυγό και το λάδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να αποκτήσει η ζύμη την ελαστικότητα που θέλουμε. Αν ανοίξουμε φύλλο, η ζύμη πρέπει να είναι στο χέρι μαλακή, στη μηχανή όμως πρέπει να είναι πιο σκληρή, για να μην κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Βάζουμε το τυρί σε μπολ και το θρυμματίζουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε τα αυγά, το μαϊντανό το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε να αναμειχθούν καλά.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλο. Το κόβουμε σε λωρίδες μεγέθους 10εκ. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση πάνω στη μακρόστενη λωρίδα, διπλώνουμε να σκεπαστεί, και κόβουμε με ροδέλα ή με ειδικό εργαλείο σε σχήμα μισοφέγγαρου. Ακουμπάμε τα μισοφέγγαρα πάνω σε ένα δίσκο, τον οποίο έχουμε καλύψει με βαμβακερή πετσέτα.

Όταν τα ετοιμάσουμε όλα, βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο να κάψει. Βυθίζουμε τα μπουρεκάκια στο λάδι και τα γυρίζουμε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω σε πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Τα μπουρεκάκια σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημείωση: Σε περίπτωση που το φύλλο κολλάει, το πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.
Μπουρεκάκια τυριού, της Νικολέττας  Δελατόλα – Φώσκολου Από το βιβλίο της «Κυκλάδων Γεύσεις» - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».