Σούπα με σπαράγγια

Σούπα με σπαράγγια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά

1 κιλό φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
400 γραμμ. ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι ξινόγαλο
1 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το ζωμό κοτόπουλο, τα σπαράγγια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε χωρίς το καπάκι για περίπου ένα τέταρτο, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα σπαράγγια. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε.

Στην ίδια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πουρέ των σπαραγγιών και το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τη σούπα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και στη συνέχεια, το ξινόγαλα και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε αμέσως.

Για τη συνταγή

Σούπα με σπαράγγια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Καροτόσουπα Προηγούμενο:
Καροτόσουπα

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

To Tasty-Day.gr χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σας. Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα. Συμφωνώ