Κριτσίνια με κρεμμύδι

Κριτσίνια με κρεμμύδι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Βρήκα τη συνταγή στο verianet.gr, τη δοκίμασα και όντως είναι πολύ γρήγορη, πολύ εύκολη, και το σημαντικότερο: Βγάζει κάτι κριτσίνια....Πεντανόστιμα! Η συγκεκριμένη δοσολογία βγάζει περίπου 15 κριτσίνια, τα οποία είναι προτιμότερο να καταναλώσουμε την ίδια ή την επόμενη μέρα γιατί μετά μαλακώνουν! 
Wu@flickr
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με ψίχουλα στην υφή.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τηγανιτά κρεμμύδια , το τυρί και το μισό από το χτυπημένο αυγό (κρατάμε το άλλο μισό για να αλείψουμε από πάνω τα κριτσίνια πριν τα βάλουμε στο φούρνο).

Με τα χέρια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε περίπου 2 εκ. πάχος και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια, όσο 2 δάχτυλα περίπου.

Τοποθετούμε τα κριτσίνιασε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγες σταγόνες νερό.

Ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα, για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!

Πηγή:http://www.verianet.gr/post/20304-kritsinia-me-kremmydihttp://www.verianet.gr/post/20304-kritsinia-me-kremmydi
Υλικά
Υλικά:

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
τυρί τσένταρ (περίπου 80 γρ.)
1 αυγό
Εκτέλεση
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με ψίχουλα στην υφή.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τηγανιτά κρεμμύδια , το τυρί και το μισό από το χτυπημένο αυγό (κρατάμε το άλλο μισό για να αλείψουμε από πάνω τα κριτσίνια πριν τα βάλουμε στο φούρνο).

Με τα χέρια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε περίπου 2 εκ. πάχος και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια, όσο 2 δάχτυλα περίπου.

Τοποθετούμε τα κριτσίνιασε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγες σταγόνες νερό.

Ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα, για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!

Πηγή:http://www.verianet.gr/post/20304-kritsinia-me-kremmydihttp://www.verianet.gr/post/20304-kritsinia-me-kremmydi
Κριτσίνια με κρεμμύδι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly