Η θεσσαλική πίτα Μπατζίνα ή αλλιώς «ξεβράκωτη»! , από το εστιατόριο «Το Απόμερο» στην Καρδίτσα

Η θεσσαλική πίτα  Μπατζίνα ή αλλιώς «ξεβράκωτη»! , από το εστιατόριο «Το Απόμερο» στην Καρδίτσα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Λέγεται ξεβράκωτη γιατί δεν έχει φύλλα!!!

Η συνταγή είναι της Τασούλας Κουφοπούλου.

1
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Εκτέλεση

2

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη ώσπου να φτιάξουμε το χυλό που θέλουμε.
Έπειτα αλείφουμε με μπόλικο βιταμ ένα ταψί της κουζίνας και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί!
Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και βεργούλες δενδρολίβανου....
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει....

Tip: όσο πιο λεπτή η ζύμη τόσο πιο τραγανή η Μπατζίνα!
Υλικά
Υλικά

3 κ.τσ. τριμμένο κολοκύθι
1κ.τσ. γάλα
1\2κ.τσ. αραβοσιτέλαιο
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
750 γρ. Τυρί φέτα
2 κ.γλ. baking powder
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός (όπως αυτός του κεϊκ).
Εκτέλεση
Εκτέλεση

2

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη ώσπου να φτιάξουμε το χυλό που θέλουμε.
Έπειτα αλείφουμε με μπόλικο βιταμ ένα ταψί της κουζίνας και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί!
Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και βεργούλες δενδρολίβανου....
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει....

Tip: όσο πιο λεπτή η ζύμη τόσο πιο τραγανή η Μπατζίνα!
Η θεσσαλική πίτα  Μπατζίνα ή αλλιώς «ξεβράκωτη»! , από το εστιατόριο «Το Απόμερο» στην Καρδίτσα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly