Αυγοπιτάκια

Αυγοπιτάκια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20 λεπτά
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Μόλις πάρουν χρώμα τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αυγά τα τυριά και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε σε κάθε φύλλο σφολιάτας 1 κουταλιά γέμιση και κλείνουμε καλά σε μισοφέγγαρο και κλείνουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα του φούρνου, στους 180°C, για 15 -20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Υλικά

2 πακέτα ατομικά φύλλα σφολιάτας ή κουρού
250γρ μπέικον ψιλοκομμένο
200γρ κίτρινα τυριά τριμμένα
7 αυγά βραστά ψιλοκομμένα πολύ καλά
500γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Μόλις πάρουν χρώμα τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αυγά τα τυριά και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε σε κάθε φύλλο σφολιάτας 1 κουταλιά γέμιση και κλείνουμε καλά σε μισοφέγγαρο και κλείνουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα του φούρνου, στους 180°C, για 15 -20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αυγοπιτάκια - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly