Αυγοπιτάκια

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20'
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό

Υλικά

2 πακέτα σφολιατάκια
250γρ μπέικον ψιλοκομμένο
200γρ κίτρινα τυριά τριμμένα
7 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
500γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
για από πάνω
1 κρόκο αυγού
2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μπέικον με το κρεμμυδάκι,τα αυγά, τα τυριά και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τον κρόκο με το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε 1 κουταλιά από τη γέμιση και την βάζουμε στην άκρη κάθε φύλλου σφολιάτας. Βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό και κλείνουμε σε τρίγωνα πιτάκια.

Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με το διάλυμα αυγού. Πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree