Πίτσα με πατάτες και δεντρολίβανο

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 40'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Χοιρινό με σέλινο

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 60'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Ο κυρ λαγός

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Μύδια τηγανητά με κουρκούτι

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 15'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Σιγομαγειρεμένα φασόλια με λάχανο

Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 60'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Γκρανόλα, για πρωινό αλλά και για όλες τις ώρες της μέρας

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30΄
Κόστος: Ακριβό
Τύπος: Καθημερινό

Γρήγορο μπουργκινιόν με κόκκινο κρασί

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Λιγκουίνι με κόκκινη σάλτσα κρασιού

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Νούντλς ρυζιού με κοτόπουλο και λαχανικά

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Η γατομαυροψωμούλα

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Μάφινς με μύρτιλλα

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Στα ελληνικά τα λέμε μύρτιλλα. Πιο εύκολα όμως θα τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ ή στα ψαγμένα μπακάλικα με το διεθνές όνομα τους, blueberries δηλαδή. Κι αν δεν μπορείτε να τα βρείτε φρέσκα, ρίξτε μια ματιά στα κατεψυγμένα κάποιων μεγάλων σούπερ μάρκετ, υπάρχουν και σε αυτή τη μορφή!
Όταν τα βρείτε λοιπόν, ετοιμαστείτε για τα πιο γρήγορα και πιο νόστιμα μάφινς. (Αν δεν βρείτε τα μπλούμπερις, μην σκάτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στα τέσσερα ή οποίο άλλο φρούτο σε μικρά κομματάκια).

Μαφινς με μπλουμπερις
300 γρ. Φρέσκα ή κατεψυγμένα μπλούμπερις
2,5 φλιτζανια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1 κουταλακι εκχύλισμα βανίλιας

Λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη). Σε άλλο μπολ ανακατεύω με ενα πιρούνι τα υγρά ( λάδι, γάλα, αυγό και βανίλια). Ρίχνω τα υγρά στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω και τα φρούτα και ανακατεύω.
Στρώνω με χαρτάκια 10-12 θήκες για μάφινς και μοιράζω το μίγμα. Πασπαλίzω τα μάφινς με καστανή ζάχαρη και τα ψήνω στους 180° για 30-35 λεπτά.

Μαλακοπιτάκια ή μαλακερά

Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 40΄
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Το πιο γρήγορο γλυκό του κόσμου

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 5'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Ο χαμογελαστός κυρ μπιφτέκης

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Μαμαδίστικο παγωτό καραμελωμένη μπανάνα

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30΄
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Κοτόπουλο με κρεμμύδια, μαντάρια και μπέϊκον

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 1 ώρα
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Ρολά μελιτζάνας με μοτσαρέλα

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 50΄
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό

Η πιο εύκολη τυρόπιτα

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 40'
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό

Ρολό κιμά με μανιτάρια

Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 60'
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό

Κουκουβάγια Κουάκ Κοιάκερ

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Λαδένια με αλεύρι Ζέας

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 2 ώρες
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Χάμπουργκερ σιγομαγειρεμένου χοιρινού με μπύρα

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Η πανεμορφούλα

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Ντολμαδάκια γιαλαντζί της κυρίας Λεμονιάς

Δυσκολία: Δύσκολο
Χρόνος: 2 ώρες
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Εορταστικό

Πίτα με πράσινο κολοκύθι χωρίς φύλλο

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 60'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό

Ο ψαροψωμούλης

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Σπιτικά χειροποίητα νιόκι πατάτας

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Αν ξεκινήσεις να τα φτιάχνεις, δεν σταματάς! Η παρασκευή τους είναι σχετικά εύκολη και η γεύση τους τέλεια.


Υλικά

2 πατάτες
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, προσθέτουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Στο μεταξύ, πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα και όταν το νερό βράσει, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται αλλά χωρίς να λιώνουν.
Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το αυγό και αλάτι. Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και στη συνέχεια τα πλάθουμε σε μακρόστενες στρογγυλές λωρίδες. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, τοποθετούμε τις λωρίδες και τις κόβουμε σε κομμάτια ενός εκατοστού περίπου το καθένα.
Για να μαγειρέψουμε, βράζουμε νερό και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα για περίπου 3 έως 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε, τους περιχύνουμε λίγο βούτυρο ή τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε

Ντοματοκεφτέδες

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Παγωτό καραμέλα των παιδικών μου χρόνων

Δυσκολία: -
Χρόνος: -
Κόστος: -
Τύπος: -

Ήταν το παγωτό των προ παγωτομηχανών χρόνων. Γινόταν με τα υλικά που έβρισκες παντού, τότε που τα μπακάλικα μετατρέπονταν σιγά-σιγά σε σούπερ μάρκετ. Η πρώτη κονσέρβα με κρέμα που γινόταν σαντιγί μόλις είχε κάνει την εμφάνιση της στην αγορά και οι μοντέρνες μαμάδες της εποχής έσπευδαν να προμηθευτούν το καινούργιο προϊόν.

cream


Το χτύπημα των υλικών για το παγωτό (και για όλα τα άλλα τα γλυκά) γινόταν με έναν μηχανικό αυγοδάρτη - δύο ρόδες που γύριζαν με μια μικρή μανιβέλα - αλλά λίγο αργότερα η τεχνολογία έμπαινε στα ελληνικά σπίτια με την μορφή του ηλεκτρικού μίξερ χειρός, που αναλάμβανε όλα αυτά που μέχρι τότε γίνονταν χειροκίνητα. Πώς τα θυμήθηκα όλα αυτά; Από μια ερώτηση που μου έκανε φίλη από παλιά: «Το φτιάχνεις το παγωτό που μας έφτιαχνε η μαμά σου»;

Παγωτό καραμέλα


• 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
• 1 κουτί κρέμα γάλακτος, δυστυχώς με όλα της τα λιπαρά
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ
• 1 ποτήρι νερό
• 1 κλωναράκι φυσική βανίλια


Αρκετές ώρες πριν, αν γίνεται και από την προηγούμενη ακόμη καλύτερα, ετοιμάζω την καραμέλα με τον εξής απλούστατο τρόπο: Σε μια κατσαρόλα βάζω το κουτί του ζαχαρούχου γάλακτος έτσι όπως είναι (με την κονσέρβα δηλαδή, χωρίς να την ανοίξω) και γεμίζω με αρκετό νερό ώστε να σκεπαστεί.
Το βάζω να σιγοβράσει περίπου δυόμιση ώρες συμπληρώνοντας κατά διαστήματα νερό έτσι ώστε η κονσέρβα να είναι πάντα σκεπασμένη - προσοχή, αν στεγνώσει το νερό η κονσέρβα μάλλον θα ανοίξει! Μετά τις δυόμισι ώρες βγάζω το κουτί από την κατσαρόλα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι σκίζω στη μέση το κλωναράκι της βανίλιας και με τη μύτη του μαχαιριού ξύνω το εσωτερικό της, για να πάρω τα σποράκια. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Συνεχίζοντας να χτυπάω προσθέτω το γάλα εβαπορέ, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που έχει κρυώσει, τα σποράκια της βανίλια και λίγο-λίγο το νερό. Το μίγμα που θα προκύψει θα είναι αρκετά νερουλό αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, θα παγώσει κανονικότατα.
Αδειάζω το μίγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι (στα μαγαζιά της Ευριπίδου έχει ωραιότατα κουτιά για παγωτό) το βάζω στην κατάψυξη και αρχίζω τη διαδικασία του επαναλαμβανόμενου χτυπήματος: Το αφήνω περίπου μια ώρα, το βγάζω και το χτυπάω με το μίξερ. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη, περιμένω άλλη μια ώρα, το ξαναβγάζω και το ξαναχτυπάω. Τρεις φορές είναι αρκετές για να μην υπάρχει ίχνος κρυστάλλου στο παγωτό, αλλά όσες περισσότερες φορές χτυπηθεί τόσο πιο αφράτο θα είναι. Μετά και το τελευταίο χτύπημα το αφήνω κάποιες ώρες ήσυχο στην κατάψυξη να παγώσει καλά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

icea


Εννοείται ότι με ακριβώς την ίδια διαδικασία και τα ίδια υλικά γίνεται και ένα πολύ ωραίο παγωτό βανίλια, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε το ζαχαρούχο γάλα όπως είναι, χωρίς να το καραμελώσουμε. Αυτή άλλωστε είναι και η συνταγή της μαμάς μου.

Νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου στα γρήγορα

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 30'
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Σελίδα 1 από 21

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

To Tasty-Day.gr χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σας. Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα. Συμφωνώ