Πώς διαλέγουμε το σωστό χταπόδι

Πώς διαλέγουμε το σωστό χταπόδι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Είναι πανέξυπνα ,έχουν μνήμη , διαθέτουν δυο εγκεφάλους και τρεις καρδιές. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να φανταστεί ότι μιλάμε για το γνωστό μαλάκιο με τα οκτώ πόδια το γνωστό μας χταπόδι.

Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι ο ένας εγκέφαλος ελέγχει τα πλοκάμια και ο άλλος κάνει όλες τις υπόλοιπες δουλειές. Το κυκλοφορικό του σύστημα αποτελείται από 3 καρδιές από τις οποίες οι δύο ωθούν το αίμα στα βράγχια και η τρίτη στο υπόλοιπο σώμα.

Τα χταπόδια έχουν σχετικά μικρή διάρκεια ζωής. Μερικά είδη ζουν μόλις έξι μήνες. Μεγαλύτερα είδη, όπως το γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού, μπορεί να ζήσει έως και πέντε χρόνια κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Η αναπαραγωγή είναι η μία αιτία θανάτου: τα αρσενικά μπορούν να ζήσουν μόνο για λίγους μήνες μετά το ζευγάρωμα, ενώ τα θηλυκά πεθαίνουν λίγο μετά την εκκόλαψη των αυγών τους. Παραμελούν να φάνε κατά τη διάρκεια του ενός μήνα περίπου που φροντίζουν τα αυγά τους και τελικά πεθαίνουν από την πείνα.
Τα χταπόδια έχουν πολύ έντονη την αίσθηση της όρασης. Όπως και άλλα κεφαλόποδα, μπορούν να διακρίνουν την πόλωση του φωτός, ενώ η έγχρωμη όραση διαφέρει από είδος σε είδος. Εξαιρετική είναι και η αίσθηση της αφής. Οι βεντούζες του χταποδιού είναι εξοπλισμένες με χημειοϋποδοχείς κι έτσι το χταπόδι μπορεί να αντιλαμβάνεται ότι αγγίζει. Αντίθετα, η ακοή τους είναι περιορισμένη.

Όταν διαλέγουμε χταπόδια θα πρέπει να λάβουμε υπ όψη μας μερικά μυστικά.
-Το φρέσκο χταπόδι δεν μυρίζει. Αν είναι κάποιον ημερών μυρίζει άσχημα και έντονα.
- Το χταπόδι πρέπει να είναι καλά χτυπημένο και τα πλοκάμια του ζαρωμένα.
-Το χρώμα του πρέπει να είναι άσπρο και να μην έχει αρχίσει να κοκκινίζει
-Το κανονικό χταπόδι έχει δυο σειρές βεντούζες. Αντίθετα ο μοσχιος είναι έχει μόνο μια σειρά και είναι μικροσκοπικός.
Πώς διαλέγουμε το σωστό χταπόδι - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly