της Μαρίας Τρακαδά Η μελιτζάνα είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα καλοκαιρινά λαχανικά. Μέχρι τον 18ο αιώνα, εξαιτίας της πικρής του γεύσης δεν χρησιμοποιούσαν το μωβ αυτό λαχανικό για την μαγειρική αλλά μόνο ως διακοσμητικό!. Στη μαγειρική άρχισε…
Όσοι ασχολούνται με την υγιεινή διατροφή έχουν άποψη για το τι προσφέρουν στον οργανισμό και πως μαγειρεύονται η κινόα (quinoa ) και το φάρο (Farro). Φαίνεται ότι στην έναρξη του 2017, το δημητριακό που θα «σαρώσει» είναι το teff. Εχει…
Νέες μελέτες προσπαθούν να απαντήσουν γιατί χαλάει αισθητά η γεύση της ντομάτας, όταν παραμένει για κάποιο χρονικό διάστημα στο ψυγείο. Η απάντηση φαίνεται ότι βρίσκεται σε κάποια γονίδια,  συνδεδεμένα με τη γεύση, τα οποία επηρεάζονται από την διαδικασία της ψύξης. …
Σαρδέλες γεμιστές Υλικά 36 φρέσκιες, μεγάλες σαρδέλες 3 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός 3 αυγά 175 γρ. ψίχα ψωμιού 1/2 κ.γλ. αλάτι 18 φύλλα δάφνης 40 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Εκτέλεση Πλένουμε τις σαρδέλες, τις καθαρίζουμε και…
Αν το μυαλό σας πάει στην Ιερουσαλήμ, ή στη γνωστή μας αγκινάρα, είστε σε λάθος κατεύθυνση! Πρόκειται για ένα λαχανικό ρίζας που προέρχεται από ένα ποώδες πολυετές φυτό, που φτάνει ται 1,5-3 μέτρα ύψος. Μοιάζει με τη ρίζα τζίνσενγκ, έχει…
Πρόσφατη αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι όσοι καταναλώνουν συχνά  καυτερές τροφές είναι πιθανό να αποδειχθούν μακροβιότεροι.  Πρόκειται, βέβαια, για πειραματική έρευνα, αλλά σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Δημόσιας Υγείας του Harvard και συν – συγγραφέα της μελέτης κ. Lu Qi, υπάρχουν…
Ο αμάρανθος, όπως και τα συγγενή του βλήτα, είναι ένα από τα περίπου 50 μέλη της οικογένειας των αμαραντιδών και έλκει την καταγωγή του από τη Νότια Αμερική, όπου οι Αζτέκοι και οι Ίνκας χρησιμοποιούσαν τους καρπούς του ως βασικό…
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει κατατάξει την Κινόα στις υπερτροφές και όχι αδίκως, αφού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (13%), ενώ σε αντίθεση με το ρύζι ή το σιτάρι, που είναι χαμηλά σε λυσίνη, περιέχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε αναγκαία για…
Μείωση τόσο της ολικής χοληστερόλης, όσο και της LDL (κακής χοληστερόλης) κατά 5%, μετά από χρήση μαστίχας, καταδεικνύει ελληνική πιλοτική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο στην καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείο της Χίου «Σκυλίτσειο», και τα αποτελέσματα της ανακοινώθηκαν…
Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του, πολύ ευχάριστο στη γεύση και χρειάζεται ελάχιστα για να γίνει. Το νερό με αγγούρι είναι   αποτοξινωτικό και  όχι μόνο απελευθερώνει το σώμα  από τις τοξίνες, αλλά βοηθά και στην αποβολή λίπους . Τα αγγούρια…
Ένας από τους βασικούς κανόνες της καλής διατροφής, γνωστός ανά την υφήλιο, είναι ότι πρέπει να συνδυάζουμε τις τροφές όχι μόνο με τη γενική τους κατηγορία ( άμυλα, πρωτεϊνες κα ) αλλά και με τα χρώματά τους, με τρόπο που…
Ο παστός μπακαλιάρος θέλει τον τρόπο του για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή απόλαυση όταν τον σερβίρετε φρεσκοτηγανισμένο και συνοδευμένο με μία λαχταριστή σκορδαλιά. Τα μυστικά για πετυχημένο ξαλμύρισμα, είναι τρία: - To καλό ξέπλυμα. Αφήνουμε το νερό να τρέχει…
Στην Ελλάδα μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισαν να γίνονται γνωστοί στο ευρύ κοινό,  παρ ότι η ιστορία τους χάνεται στα βάθη του χρόνοι. Το ίδιο και η διατροφική τους αξία. Οι σπόροι Chia ( Τσία ) είναι γνωστοί για τις…
Μετά την Αμερική και την προσπάθεια περιορισμού της χρήσης αλατιού, στο «χορό» μπαίνει η Γαλλία, με νόμο που βάζει φρένο στην αλόγιστη κατανάλωση αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη . Οι αρχές ψήφισαν τον σχετικό  νόμο, ο οποίος μετράει μερικές μέρες ζωής,…
Τελικά η καρύδα αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλής, ακόμη και στη δύση! Μετά το γάλα, το νερό και το λάδι καρύδας, έρχεται να κατακτήσει τις αγορές και το αλεύρι καρύδας, το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και φτωχό σε κορεσμένα λίπη,…
Σελίδα 1 από 3

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

To Tasty-Day.gr χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σας. Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα. Συμφωνώ