Περίεργα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Η ιαπωνική κουζίνα είναι ένα από τις πιο υγιείς, ισορροπημένες και πλουσιότερες κουζίνες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα φημίζεται για τα σπάνια πιάτα της. Ένα από αυτά είναι το Shirakο, δηλαδή οι αδένες του σπέρματος του ψαριού γάδου.Τεχνικά είναι…
Κοστίζει περίπου 400 ευρώ το κιλό και έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι το επιλέγουν όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση του αλλά κυρίως για την ασυνήθιστη μέθοδο παρασκευής του.Πρόκειται για τον Kopi luwak, ο οποίος παράγεται από κόκκους καφέ έχουν…
Μη βιαστείτε να στοιχηματίσετε ότι είναι καρπούζι μινιατούρα, γιατί θα χάσετε! Ο καρπός αυτός είναι ένα είδος μικροσκοπικού αγγουριού. Το όνομά του είναι cucamelon που στην πραγματικότητα βγαίνει από το αγγούρι και το πεπόνι και έχει περίπου το μέγεθος μιας…
Κι όμως! Υπάρχουν και κάποια πράγματα  σ αυτή τη ζωή, που δεν έχουν ημερομηνία λήξης!  Πρόκειται για εννέα προϊόντα «βρυκόλακες» (όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν οι επιστήμονες) της διατροφικής αλυσίδας, ακριβώς επειδή ο χρόνος δεν τα αγγίζει. Διατηρούν όλες τις…
Εχει πλέον εκατοντάδες  θαυμαστές που την ακολουθούν στο διαδίκτυο προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα της πιάτα! Και δεν είναι σέφ. Είναι η μαμά ενός μικρού αγοριού που από τα πρώτα του βήματα θέλησε να τον μάθει, με έναν τρόπο…
Μια κάθετη φάρμα στη Σιγκαπούρη που βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο παράγει 80 τόνους λαχανικά κάθε χρόνο. Το αγρόκτημα ιδρύθηκε από την Panasonic και χρησιμοποιεί LED για να αναπτυχθούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα φυτά ανεξάρτητα από τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Η…
Μία ομάδα επιστημόνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες αφιέρωσαν πέντε χρόνια έρευνας και μελέτης γύρω από τον λόξυγκα και τους τρόπους για τη διακοπή του. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι εντυπωσιακό:  Η καλύτερη θεραπεία είναι η κατανάλωση, αργά αργά, μιας…
Ελληνες μαθητές κατάφεραν να συναγωνιστούν ευθέως τους Βρετανούς, Γάλλους και Ιταλούς παραγωγούς γκουρμέ προϊόντων! Έφτιαξαν χαβιάρι από αυγά σαλιγκαριού, ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο έδεσμα που κοστίζει  3.200 ευρώ/κιλό. Πρόκειται για 30 μαθητές ηλικίας 15-18 χρόνων του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής…
Κι όμως! Δεν είναι προϊόν εργαστηρίου, αλλά ένας ευφάνταστος τρόπος καλλιέργειας της ντομάτας, η οποία οδηγεί σε παραγωγή ασυνήθιστα μεγάλων ποσοτήτων από ένα και μόνο φυτό.   Στην πραγματικότητα, η  ντοματιά «χταπόδι» είναι ένα υβρίδιο που αναπτύσσεται από μία μόνο…
Πώς θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε σε ένα εστιατόριο, διαλέγατε λευκές τρούφες για πρώτο πιάτο και την ώρα που πηγαίνατε να τις καρφώσετε στο πιρούνι σας, τις βούταγε κυριολεκτικά μια αναπνοή από το στόμα σας ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος;  …
Τρία ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν στον Γάλλο Σεφ  Dominique Pierru,  για να φέρει την ιδέα του στα πιάτα μας! Ποια ήταν η ιδέα του πρώην κατασκευαστή κουζινών,που  θεωρείται σήμερα πρωτοπόρος της γαστρονομίας στη Γαλλία; Μα, φυσικά, το χαβιάρι σαλιγκαριού! Το εγχείρημα…
Το 2011, ένας Κινέζος καθηγητής καλλιγραφίας «συνέλαβε» ένα μεγαλεπήβολο επιχειρηματικό σχέδιο ευελπιστώντας να του αποδώσει κέρδος πολλών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Η ιδέα του ήρθε κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου που παρακολούθησε, κατά τη διάρκεια του οποίου έμαθε ότι  τα χαριτωμένα…
Αυτή είναι η καλύτερη επιβεβαίωση για το πόσο δημοφιλής είναι η ελληνική κουζίνα, και μάλιστα, η απλή, η παραδοσιακή και όχι η φανταχτερά «πειραγμένη»! Όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από ξένα δίκτυα ενημέρωσης, η  ζέσικα Πάρκερ προσέλαβε Ελληνα σεφ, ο οποίος  τρεις…
Εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία, η κυβέρνηση του Πεκίνου αναζητεί  τρόπους περιορισμού της χρήσης των πασίγνωστων και στη Δύση κινεζικών chopsticks! Η προσπάθεια ωστόσο πέφτει στο κενό καθώς η χρήση τους αποτελεί «ιερή» παράδοση για τον κινεζικό λαό, που χάνεται…
Η κρίση γεννά προβλήματα, γεννά όμως και ιδέες. Τη συγκεκριμένη ιδέα είχαν ένας σεφ και ένας επιχειρηματίας, οι Στέφανος Στεφανίδης και Δημήτρης Μπαλλιάν γνωστοί και ως The Kahuna Broz, οι οποίοι αποφάσισαν να προσφέρουν την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν…

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».