Περίεργα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δροσοσταλίδα να μου 'νε αγριολούλουδο μουνα τον περνώ στα φύλλα σου, απάνω τον καιρό μου.Έτσι λέει η μαντινάδα και τέτοιες δροσοσταλίδες μπορείς να τις συναντήσεις και να χεις την ευκαιρία να τις φας, στους Δροσουλίτες... Όχι σ’ αυτούς που βγαίνουν…
Κάτω από το έδαφος στο Εθνικό Δάσος Malheur στο ανατολικό Όρεγκον των ΗΠΑ κρύβεται ένας πολύ μεγάλος μύκητας που διακλαδίζεται ανάμεσα από τις ρίζες των δέντρων για αιώνες.Ο μύκητας, Armillaria solidipes, παραμένει ως επί το πλείστον υπόγειος, κρυμμένος από τους…
Κάποιος λαμπρός νους στην Αυστραλία συνέλαβε την ιδέα να στήσει γυράδικο για φανατικούς της σοκολάτας.Στη θέση του κρέατος έβαλε μια λαχταριστή στήλη σοκολάτας, η οποία και κόβεται όπως ο γύρος για να γεμίσει ένα εντυπωσιακό γλυκό πιτόγυρο. Τα υπόλοιπα υλικά…
H μπύρα είναι ίσως το πιο αγαπημένο ποτό του καλοκαιριού. Γι αυτό και έχει εκατομμύρια λάτρεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα η παραγωγή μπύρας έχει σημειώσει αξιοσημείωτα βήματα. Μάλλον ήρθε η ώρα να πάρει ιδέες και…
Με φρέσκα φρούτα ως κύριο συστατικό, η Sine, όπως υπογράφει στη σελίδα της, δημιουργεί πολύχρωμα υγιεινά επιδόρπια που πηγαίνουν την τέχνη των τροφίμων ένα βήμα παραπέρα. Στόχος της είναι η δημιουργική παρουσίαση των επιδορπίων, έτσι ώστε να κερδίζουν πρωτίστως τις…
Το τσίλι που καλλιεργεί στον κήπο του ένας Ουαλός σεφ, είναι, όπως αναφέρεται στη βρετανική εφημερίδα Mirror, η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο. Η «ανάσα του δράκου», όπως την «βάπτισε» ο Mike…
Τα καρότα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λαχανικά στη διατροφή εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο ανθρώπινο οργανισμό, αλλά κυρίως για το ιδιαίτερο πορτοκαλί χρώμα τους. Το ωφέλιμο πορτοκαλί λαχανικό δεν είχε όμως πάντοτε αυτό…
Συστηματικά, πλέον, πολλοί Ιάπωνες αγρότες εγκαταλείπουν την καλλιέργεια στρογγυλών καρπουζιών, κι αντί αυτής, επιλέγουν τα τετράγωνα!Η ιδέα δεν είναι καινούργια, αφού στην Ιαπωνία καλλιεργούν τετράγωνα καρπούζια για παραπάνω από 45 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι αγρότες αλλάζουν…
Η ιαπωνική κουζίνα είναι ένα από τις πιο υγιείς, ισορροπημένες και πλουσιότερες κουζίνες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα φημίζεται για τα σπάνια πιάτα της. Ένα από αυτά είναι το Shirakο, δηλαδή οι αδένες του σπέρματος του ψαριού γάδου.Τεχνικά είναι…
Κοστίζει περίπου 400 ευρώ το κιλό και έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι το επιλέγουν όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση του αλλά κυρίως για την ασυνήθιστη μέθοδο παρασκευής του.Πρόκειται για τον Kopi luwak, ο οποίος παράγεται από κόκκους καφέ έχουν…
Μη βιαστείτε να στοιχηματίσετε ότι είναι καρπούζι μινιατούρα, γιατί θα χάσετε! Ο καρπός αυτός είναι ένα είδος μικροσκοπικού αγγουριού. Το όνομά του είναι cucamelon που στην πραγματικότητα βγαίνει από το αγγούρι και το πεπόνι και έχει περίπου το μέγεθος μιας…
Κι όμως! Υπάρχουν και κάποια πράγματα  σ αυτή τη ζωή, που δεν έχουν ημερομηνία λήξης!  Πρόκειται για εννέα προϊόντα «βρυκόλακες» (όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν οι επιστήμονες) της διατροφικής αλυσίδας, ακριβώς επειδή ο χρόνος δεν τα αγγίζει. Διατηρούν όλες τις…
Εχει πλέον εκατοντάδες  θαυμαστές που την ακολουθούν στο διαδίκτυο προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα της πιάτα! Και δεν είναι σέφ. Είναι η μαμά ενός μικρού αγοριού που από τα πρώτα του βήματα θέλησε να τον μάθει, με έναν τρόπο…
Μια κάθετη φάρμα στη Σιγκαπούρη που βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο παράγει 80 τόνους λαχανικά κάθε χρόνο. Το αγρόκτημα ιδρύθηκε από την Panasonic και χρησιμοποιεί LED για να αναπτυχθούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα φυτά ανεξάρτητα από τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Η…
Μία ομάδα επιστημόνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες αφιέρωσαν πέντε χρόνια έρευνας και μελέτης γύρω από τον λόξυγκα και τους τρόπους για τη διακοπή του. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι εντυπωσιακό:  Η καλύτερη θεραπεία είναι η κατανάλωση, αργά αργά, μιας…
Σελίδα 1 από 2