Νόστιμη σπιτική μερέντα

Νόστιμη σπιτική μερέντα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

Υλικά

  • 120 γραμμ. φουντούκια
  • 1 κουτάλι εκχύλισμα βανίλιας ή φυσική βανίλια
  • ¼ φλιτζανιού σκόνη κακάο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • ¼ αλάτι
  • 2-3 κουταλιές βιολογικό βούτυρο λιωμένο ή βούτυρο καρύδας 
  • ¼ γάλα ή γάλα αμυγδάλου 

Εκτέλεση      

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Σε ένα ταψί βάζουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να καβουρδιστούν λιγάκι. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

Τα βάζουμε στο ειδικό μηχάνημα του μπλέντερ και τα αλέθουμε να γίνουν πολτός.   Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.

Δοκιμάζουμε να δούμε αν η γεύση μας αρέσει, αλλιώς προσθέτουμε για παράδειγμα λίγο μέλι ακόμα αν τη θέλουμε πιο γλυκιά ή λίγο γάλα ακόμα αν τη θέλουμε πιο ρευστή.

Βάζουμε τη μερέντα σε βαζάκι που κλείνει και τη διατηρούμε στο ψυγείο. 

 

Νόστιμη σπιτική μερέντα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

To Tasty-Day.gr χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σας. Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα. Συμφωνώ