Μία υπέροχη, κατάλευκη ζύμη για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μας!

Μία υπέροχη, κατάλευκη ζύμη για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μας! - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
viralleakszone@flick
Όταν την πρωτοανακάλυψα, ενθουσιάστηκα! Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της, κατάλευκη και τόσο απαλή που θέλεις να τη φας! Δεν τρώγεται όμως!!! Φτιάχνει καταπληκτικά στολίδια για το δέντρο, για χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, για γούρια, για στεφάνια, για ό,τι σκεφτεί το μυαλό σας. Κάποιοι την ψήνουν για να γλυτώσουν χρόνο. Προσωπικά προτιμώ να αφήνω τα στολίδια να στεγνώνουν μόνα τους γιατί βγαίνουν κατάλευκα και δεν «σκάνε».

Μία υπέροχη, κατάλευκη ζύμη για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μας!

Υλικά

1 κούπα μαγειρική σόδα
1/2 κούπα κορν φλάουρ
3/4 της κούπας νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλια μέχρι τα απορροφηθούν τα υγρά και να αρχίσει να παίρνει σχήμα μπάλας η ζύμη. Είναι έτοιμη όταν έχει σφίξει αρκετά και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Όταν είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ στο οποίο προηγουμένως έχουμε ρίξει λίγο κορν φλάουρ για να μην κολλήσει. Τη σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα ( για να μην ξεραθεί ) και την αφήνουμε να κρυώσει.

Μετά από περίπου μία ώρα θα είναι έτοιμη, κατάλευκη, μαλακή και πολύ απαλή. Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα, την αφήνουμε τυλιγμένη με την υγρή πετσέτα και στη συνέχεια, όταν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουμε, τη ζυμώνουμε καλά.

Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη. Φροντίζουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος και να μην είναι ούτε εξαιρετικά λεπτή ούτε πολύ χοντρή. Το καλύτερο πάχος είναι περίπου μισό δάκτυλο.

Παίρνουμε κουπ πατ με σχήματα της αρεσκείας μας και την κόβουμε. Σε κάθε «στολίδι» κάνουμε μία τρύπα στην πάνω πλευρά με ένα καλαμάκι για να μπορούμε στη συνέχεια να του περάσουμε κορδέλα και να το κρεμάσουμε στο δέντρο.

8316087147 26813b10f1 o

Αφήνουμε τα στολίδια για τουλάχιστον μία νύκτα για να στεγνώσουν καλά. Αν χρειάζεται, τα αναποδογυρίζουμε μία φορά για να στεγνώσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

Αν βιαζόμαστε, μπορούμε να ψήσουμε τα στολίδια στον φούρνο, στους 100-110 βαθμούς για περίπου μία ώρα, αναποδογυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο.

Με το φυσικό στέγνωμα, πάντως, διατηρούν το απόλυτο λευκό και συνήθως δεν παρουσιάζουν «σκασίματα».

Όταν είναι έτοιμα για στόλισμα, βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και ξεκινάμε. Μπορούμε να τα βάψουμε με τέμπερες, ακρυλικά χρώματα, να τα πασπαλίσουμε με χρυσόσκονη και να τα περάσουμε στη συνέχεια με βερνίκι ή κόλλα, να τους κολλήσουμε ( πριν στεγνώσουν ) μπαλάκια, αστεράκια κα, να ακουμπήσουμε πάνω τους ( πριν στεγνώσουν ) ένα κομμάτι δαντέλα και να περάσουμε τον πλάστη από πάνω για να μείνει το αποτύπωμα... και ό,τι άλλο φανταστούμε!!!

8273169535 469012ffea o8274236416 75c28fe848 o

9201135675 e85a6658ab o

Καλά Χριστούγεννα!

 Ελλη Τριανταφύλλου
Μία υπέροχη, κατάλευκη ζύμη για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μας! - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly