Κολοκυθάκια τουρσί

Κολοκυθάκια τουρσί - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Προλαβαίνουμε να «φυλακίσουμε» τη γεύση του καλοκαιριού σ αυτό το αγαπημένο τουρσί. Η προετοιμασία του είναι πολύ απλή και εύκολη και μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ( πάνω σε ψωμάκι ) αλλά και ως συνοδευτικό τυριών και ψαρικών.

Υλικά:

1 κιλό κολοκυθάκια
Αλάτι χοντρό
500 ml νερό
300 ml ξύδι
1 μεγάλο κρεμμύδι 
3 σκελίδες σκόρδο
4 πιπεριές
750 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό. Τα αφήνουμε για περίπου μία με δύο ώρες, για να «βγάλουν» τα υγρά τους.

Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε νερό ( όχι πολύ ) και το ξύδι. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε στο βραστό νερό για λίγο ( περίπου πέντε λεπτά ). Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα καθαρό πανί για να στεγνώσουν.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλλες. Σε ένα μικρό τηγανάκι, το σοτάρουμε σε λίγο λάδι μέχρι να μαραθεί. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τα κολοκύθια και ενδιάμεσα σκορπάμε κομμάτια σκόρδου. Τα πιέζουμε δυνατά με το χέρι μας για να μην αφήσουμε κενά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να καλύψει πλήρως τα κολοκυθάκια.
Αφήνουμε τα βάζα σε σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Από τη στιγμή που θα τα ανοίξουμε, τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Κολοκυθάκια τουρσί - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly