Σπιτικό φύλλο, της Αγλαΐας Κρεμέζη

Σπιτικό φύλλο, της Αγλαΐας  Κρεμέζη - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
6-8 φύλλα

Υλικά

4 φλιτζάνια ( μισό κιλό ) αλεύρι σκληρό ( ή 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν δύο φλιτζάνια αλεύρι σκληρό )
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Όσο νερό πάρει ( περίπου ενάμισι φλιτζάνι )
Κορν φλάουρ για το άνοιγμα του φύλλου

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι. Κάνουμε μία γούβα στη μέση και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ελαστική, απαλή ζύμη. Στον πάγκο εργασίας ρίχνουμε κορν φλάουρ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε έξι ή οκτώ κομμάτια και με τον πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα. Κάθε φύλλο που ανοίγουμε το τοποθετούμε πάνω σε μία πετσέτα για να μη στεγνώσει.
Σπιτικό φύλλο, της Αγλαΐας  Κρεμέζη - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly