Σπιτικά κρουτόν

Σπιτικά κρουτόν - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

Είναι νόστιμα, τραγανά και δίνουν τη δική τους γευστική πινελιά τόσο στις σαλάτες όσο και στις σούπες μας. Αποτελούν, δε, μια ιδανική λύση για να μην πετάξουμε όσο ψωμί περίσσεψε και σκλήρυνε, αφού, ούτως ή άλλως, γίνονται καλύτερα με μπαγιάτικο ψωμί. Ανάλογα με το είδος ψωμιού που θα χρησιμοποιήσουμε, θα βγει και το ανάλογο κρουτόν. Είναι πάντως καλύτερα να φτιάχνουμε κρουτόν από σκληρά ψωμιά, αν και προσωπικά έχω φτιάξει πολλές φορές ακόμη και από φέτες του ψωμιού για τοστ.

Η αξιοποίηση ή όχι της κόρας είναι θέμα γούστου. Οι περισσότεροι την αφαιρούν, αν και πολλοί θεωρούν ότι με την κόρα τα κρουτόν είναι πιο γευστικά. Και το μέγεθος. Κι αυτό είναι θέμα γούστου. Συνήθως, τα κρουτόν του εμπορίου είναι κομμένα σε μικρά κυβάκια. Οι Γάλλοι τα φτιάχνουν λίγο μεγαλύτερα και όχι πάντα το ίδιο σχήμα. Είναι θέμα γούστου.

Θέμα προσωπικής επιλογής είναι και το έλαιο που θα χρησιμοποιήσουμε για να τα φρυγανίσουμε. Αλλοι προτιμούν το βούτυρο. Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο ελαιόλαδο.

Η διαδικασία είναι απλή. Τα κόβουμε στο σχήμα που μας αρέσει, τα αλείφουμε με λάδι ή βούτυρο και τα ψήνουμε ή τα τηγανίζουμε. Αν θέλουμε, τα αλατίζουμε, τα περνάμε ( άψητα ) με μία σκελίδα σκόρδου, τους προσθέτουμε ρίγανη, θυμάρι ή ό,τι άλλο μας αρέσει και τα αξιοποιούμε δεόντως!

Σπιτικά κρουτόν - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly