Το κεφίρ ή κεφίρι είναι ένα σύνθετο συμβιοτικό μίγμα μικροοργανισμών που οι γηγενείς λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής καταναλώνουν πολλούς αιώνες τώρα. Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν συνεχώς…
Υλικά 1 χοντρό κομμάτι φέτας 2-3 φετούλες ντομάτα 1/2 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά Ελαιόλαδο Ρίγανη Κόκκινο πιπέρι Προαιρετικά μπούκοβο Εκτέλεση Σε ένα μικρό πήλινο σκεύος ή πυρέξ η μικρό τηγανάκι που…
Υλικά  4 μέτρια μήλα  ½ κουταλάκι  αλάτι 1,5 κούπα ζάχαρη 2,5 κούπες νερό 1-2 ξυλάκια κανέλας μήκους 5 cm 10 καρφάκια γαρύφαλλο Εκτέλεση Βάζουμε σε μια λεκάνη αρκετό νερό και…
Υλικά 120 γραμμ. φουντούκια 1 κουτάλι εκχύλισμα βανίλιας ή φυσική βανίλια ¼ φλιτζανιού σκόνη κακάο 2 κουταλιές μέλι ¼ αλάτι 2-3 κουταλιές βιολογικό βούτυρο λιωμένο ή βούτυρο καρύδας  ¼ γάλα…
Αν ξεκινήσεις να τα φτιάχνεις, δεν σταματάς! Η παρασκευή τους είναι σχετικά εύκολη και η γεύση τους τέλεια. Υλικά 2 πατάτες2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 αυγό Εκτέλεση Σε…
Υλικά  2 αυγά ολόκληρα 1 – 1 2/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη χυμό από ένα λεμόνι (εξαρτάται πόσο ξυνή τη…
Υλικά  200 ml. ξύδι σπιτικό ή εμπορίου κόκκινο 1 κλωναράκι ρίγανη ( ή θυμάρι ) 2 φύλλα δάφνης Εκτέλεση Βάζουμε το ξύδι σε ένα μπουκάλι (να κλείνει) μαζί με τα…
Γλυκό του κουταλιού πράουστι στη Σαμοθράκης ΥΛΙΚΑ 240 κομμάτια πραουστια ( όχι πολύ ώριμα)  4 φλιτζάνια τσαγιού νερό  2 kg ζάχαρή Αρμπαρόριζα  Άσβεστόνερο  1/2 κουταλάκι του τσαγιού ξυνό ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Πλένουμε…
Υλικά 10-12 αρωματικά τριαντάφυλλα 3 φλιτζάνια νερό Εκτέλεση Αφαιρούμε τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα. Τα πλένουμε με κρύο νερό   και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε από πάνω το…
  • Εύκολο
  • 60'
  • Φθηνό
  • Καθημερινό
  • 1/2 κιλό φράουλες
    300 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
    χυμό από ένα μισό λεμόνι

  • Πλένουμε με προσοχή τις φράουλες, και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα αν είναι πολύ μεγάλες. Τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα «ξαπλωτές» και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

    Τις αφήνουμε για πέντε με έξι ώρες για να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ( από την ώρα του βρασμού).

    Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για αρκετές ώρες. Τις ξαναβάζουμε στη φωτιά και τις ξαναβράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, και αν θέλουμε, ένα μπαστούνι βανίλιας για το άρωμα.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά τη μαρμελάδα και τη μοιράζουμε αμέσως σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

Σελίδα 1 από 4

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

To Tasty-Day.gr χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σας. Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα. Συμφωνώ