Η συνταγή για το διάσημο egg Coffee στο Βιετνάμ, της Μαρίας Τσιλίκη

Η συνταγή για το διάσημο egg Coffee στο Βιετνάμ, της Μαρίας Τσιλίκη - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Πήγαμε στο πιο γνωστό καφενείο της πόλης ,για την παρασκευή του egg coffee ,στο Cafe Giảng,ο χώρος απλός με μικρά τραπεζάκια και χαμηλά σκαμνάκια ,χωρίς καμία πολυτέλεια ,γεμάτος όμως από κόσμο ,κυρίως τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου που έφτασαν στο πολύβουο ΑΝΟΙ και θέλουν να δοκιμάσουν τον διάσημο καφέ του.

IMG 5293IMG 5290

Συνταγή

IMG 5285

1 αυγό ,θα χρησιμοποιήσετε μόνο τον κρόκο
2 κουταλάκια του γλυκού γάλα ζαχαρούχο
3 κουταλιές καφέ (βιετναμέζικος ποικιλίας Rubusta)
Νερό ζεστό ή κρύο

Με την διαδικασία του φίλτρου φτιάξτε τον καφέ,ρίξτε 2,5 κουταλάκια του καφέ και από πάνω μια κούπα ζεστό νερό .Συλλέξτε τον καφέ σε μια κούπα.

Χτυπήστε με το μίξερ τον κρόκο αυγού με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα.Ρίξτε μισή κουταλιά καφέ και συνεχίστε το χτύπημα.

Ρίξτε το μείγμα αυγού ,με αργές κινήσεις στην κούπα με τον καφέ .Το μείγμα αυγού στέκεται στην επιφάνεια και η κούπα σερβίρεται σε ένα μπολ με ζεστό νερό για να διατηρείται η θερμοκρασία του.

Με ένα κουταλάκι δοκιμάστε το μείγμα αυγού και κατόπιν ανακατέψτε τον .Υπέροχη γεύση χωρίς να αφήνει την γεύση του αυγού στο στόμα σας,σχεδόν ανύπαρκτο.Η παχιά κρέμα και ο καφές αφήνουν υπέροχα αρώματα στον ουρανίσκο σας.

Ο egg coffee ήταν εφεύρεση του Nguyen Giang,πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη Nguyen Tri Hoa του Cafe Giảng σε μια εποχή ,γύρω στο 1940 που το γάλα ήταν σπάνιο στο Βιετνάμ ,αντικαθιστώντας το, με τον κρόκο αυγού .Το καφενείο λειτουργεί από το 1946.

IMG 5289

Ο καφές σερβίρεται και παγωμένος σε ποτήρι ,δεν τον δοκίμασα κρύο για να σας πω την άποψη μου , ο Βιετναμέζος Κιού που ήταν στην παρέα μας, μας είπε ότι ο ζεστός είναι ο καλύτερος και θα συμφωνήσω μαζί του!!

Είμαι η Μαρία Τσιλίκη και περισσότερα Ταξίδια και γεύσεις του κόσμου μπορείτε να διαβάσετε στο Βlog μου http://maria-tsil.blogspot.gr/!Αν βρεθείτε στο Βιετνάμ και στο ΑΝΟΙ δοκιμάστε τον egg coffee και θα με θυμηθείτε ,τον καλύτερο θα τον βρείτε στο
Cafe Giang , 39 Nguyen Huu Huan street,ΑΝ ΟΙ
Η συνταγή για το διάσημο egg Coffee στο Βιετνάμ, της Μαρίας Τσιλίκη - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly