Λουκούλειο γεύμα σε εστιατόριο φυλακής; Κι όμως...

Λουκούλειο γεύμα σε εστιατόριο φυλακής; Κι όμως... - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Ακούγεται εξωπραγματικό να παραγγέλνετε το γεύμα σας σε κρατούμενους – γκαρσόνια, στην αίθουσα ενός εστιατορίου που περιβάλλεται από σιδηρόφρακτα παράθυρα και διαθέτει κουμπιά «πανικού» στους τοίχους;

Κι όμως! Το εστιατόριο Clink ( είναι το όνομα μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που αποσκοπεί στην αποκατάσταση των κρατουμένων με την κατάρτισή τους στη βιομηχανία τροφίμων ) έχει ανοίξει «εστιατόρια» σε τέσσερις φυλακές υψίστης ασφαλείας σε όλη τη Βρετανία, οι τρεις εκ των οποίων βρίσκονται στο Νο1 της ιστοσελίδας TripAdvisor.

Το ένα από αυτά, μάλιστα, το οποίο βρίσκεται σε μία γυναικεία φυλακή στο Τσεζάϊρ και ονομάζεται HMP Styal, βρίσκεται στην κορυφή των 62 εστιατορίων του TripAdvisor.

Οσο για το εστιατόριο HMP Brixton, που βρίσκεται σε μία από τις πιο περιβόητες φυλακές της χώρας, βαθμολογείται ως το τρίτο καλύτερο εστιατόριο του Λονδίνου από τα 18.161 στο TripAdvisor, αφήνοντας πίσω τους περίφημα εστοατόρια όπως το Le Gavroche.

Στο εστιατόριο σερβίρονται πιάτα όπως ψητό φιλέτο καλκανιού με θρυμματισμένη μοβ πατάτα και σιγοψημένη πίτα αμυγδάλου και γλασαρισμένα καρότα για 18 λίρες.

Τα φαγητά μαγειρεύονται και σερβίρονται από τους κρατούμενους και στον κατάλογο μπορεί να βρει κανείς ορεκτικά όπως περιστέρι, μαύρη πουτίγκα, καπνιστή σαλάτα με μπέικον και τερίν πάπιας με καπνιστή γεύση μήλου από 6 λίρες.

Το μόνο που απαγορεύεται στο εστιατόριο είναι το αλκοόλ, ενώ τα τηλέφωνα των πελατών παραλαμβάνονται κατά την είσοδό τους.

Οι κρατούμενοι που έχουν ακόμη 6 έως 18 μήνες από την ποινή τους, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα που έχει ως στόχο την κατάρτισή και εκπαίδευσή τους με την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά στη βιομηχανία τροφίμων μετά την αποφυλάκισή τους.

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως φιλανθρωπία είναι οι παρανοήσεις σχετικά με τους κρατούμενους και την αποκατάστασή τους» δήλωσε ο Κρις Μουρ, διευθύνων σύμβουλος του Clink Charity.
«Έχοντας την υποστήριξη αυτή από το TripAdvisor παρέχει στοιχεία που αποδεικνύουν πως βοηθάμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση στη μείωση των ποσοστών επανένταξης».
Λουκούλειο γεύμα σε εστιατόριο φυλακής; Κι όμως... - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly