Το φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας Umami στη Λάρισα, της Μαρίας Πατσιά

Το φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας Umami στη Λάρισα, της Μαρίας Πατσιά - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Η TU events διοργάνωσε το Umami Festival Thessaly, ένα διήμερο φεστιβάλ Οίνου & Γαστρονομίας στο Divani Palace στην Λάρισα, στις 18 & 19 Νοεμβρίου 2017. Συμμετείχαν κορυφαίοι Έλληνες οινοπαραγωγοί, παρουσιάστηκαν μοναδικά προϊόντα γαστρονομίας & πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη της Λάρισας.

DSC00394

Ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη και μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού που αγαπάει το καλό κρασί και τη γαστρονομία και εκτιμάει τις σοβαρές προσπάθειες, οι διοργανωτές του Umami Festival αποφάσισαν να κατέβουν λίγο πιο κάτω ... Ευτυχώς δεν κατέβηκαν αρκετά ώστε να φτάσουν Αθήνα και έκαναν τη στάση τους στη Λάρισα.

DSC00397

Για την είσοδο στο χώρο του φεστιβάλ οίνου, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να έχετε προμηθευτεί το εισιτήριο σας, και στη συνέχεια είχατε τη δυνατότητα να εισέρθετε με το ποτήρι σας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου όπου βρίσκονταν οι οινοπαραγωγοί & οι εκθέτες των γαστρονομικών προϊόντων.

DSC00398

Στο lobby του ξενοδοχείου σας δινόταν η ευκαιρία να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε αλλά και να αγοράσετε ιδιαίτερα προϊόντα σχετικά με την εστίαση, όπως και barista, από το καφέ Las Ramblas, που σερβίρανε το καφεδάκι μας.

DSC00409

Η γευστική δοκιμή κρασιού απαραίτητη! Έτσι, πλησιάζαμε τους πάγκους των οινοπαραγωγών ώστε να μας σερβίρουν την μερίδα γευστικής δοκιμής. Τα απαραίτητα πτυελοδοχεία σε κάθε πάγκο υπήρχαν ώστε να αδειάζουμε τα ποτήρια μας ή την μερίδα δοκιμής που γευτήκαμε (δεν ήταν υποχρεωτικό να πίναμε κάθε κρασί που δοκιμάζαμε...) .

DSC00477

Προτιμήσαμε να δοκιμάζουμε μεθοδικά και να κρατάμε σημειώσεις από τα κρασιά που μας άρεσαν.

DSC00401

Δοκιμάζοντας το κρασί του κάθε παραγωγού μαθαίνουμε περισσότερα γι' αυτό που με τόσο κόπο και μεράκι παράγεται. Κρασί και γαστρονομία, συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο για ένα μοναδικό Umami διήμερο. Οι παραγωγοί ήταν πίσω από τους πάγκους και με ιδιαίτερη χαρά απαντούσαν στις ερωτήσεις μας!

DSC00405 1

Μια σειρά από ιδιαίτερα masterclass πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια της Λάρισας, (Cava Rokos, Las Ramblas, Βόσπορος, Κλίμαξ Wine Bar, Grappa Vino & Aperitivo, Just.Winebar, Νόον Έγνω, Cava Οινομάθεια) πάντα στα πλαίσια του Umami Festival Thessaly 2017.

DSC00470

Παράλληλα, προσωπικότητες του οίνου και της γαστρονομίας, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, Γιάννης Καρακάσης MW (Master of Wine), Δημήτρης Αντωνόπουλος, Νίκος Κεχαγιάς κ.ά. παρουσίασαν σεμινάρια με ευρεία θεματολογία.

DSC00407

Το Umami Festival είναι το πρώτο φεστιβάλ Οίνου και Γαστρονομίας που πραγματοποιείται στην Λάρισα και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει και συνέχεια....
Μαρία Πατσιά
Το φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας Umami στη Λάρισα, της Μαρίας Πατσιά - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly