Το φετινό ταξίδι «Οινοξένεια» ξεκίνησε εντυπωσιακά, ατμοσφαιρικά και γευστικά! της Ελλης Τριανταφύλλου

Το φετινό ταξίδι «Οινοξένεια» ξεκίνησε εντυπωσιακά, ατμοσφαιρικά και γευστικά! της Ελλης Τριανταφύλλου - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Μεθυστική ατμόσφαιρα, μοναδικά αρώματα και γεύσεις και εκπληκτικά ακούσματα!

Oinoxeneia Start 4 Large

Η γιορτή, με την οποία άνοιξε η αυλαία για τα φετινά Οινοξένεια αποζημίωσε όσους έσπευσαν στον εντυπωσιακό κήπο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» την Πέμπτη το βράδυ για να δοκιμάσουν τα κρασιά έξι μοναδικών Οινοποιϊων, της Αιγιάλειας. Του τόπου που εκθείασε ο Παυσανίας για την αμπελουργική του δεινότητα.

Oinoxeneia Start 39 Large

Φτάσαμε κι εμείς με την κόρη μου την ώρα που άρχιζε να σουρουπώνει. Προμηθευτήκαμε το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας «Οινοξένεια» που προσφερόταν στην είσοδο ( η Δανάη, μόνο για ενθύμιο, φυσικά ), και μαζί με τους εκατοντάδες των επισκεπτών ξεκινήσαμε την περίηγησή μας στα εκλεκτά και βραβευμένα κρασιά των οινοποιείων του Δικτύου Οινοξένεια. Κρασιά άσπρα, κόκκινα και ροζέ, κρασιά ημίγλυκα, κρασιά μοναδικής αξίας, φτιαγμένα με πραγματικό μεράκι και με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Oinoxeneia Start 34 Large

Oinoxeneia Start 38 Large

Oinoxeneia Start 54 Large

Συντροφιά με τον παιδικό φίλο και συγχρορευτή( παλιά...)  στο Χορευτικό Αιγίου Στράτο Βαρδάκη, συμφωνήσαμε ότι ο τόπος μας είναι πραγματικά ευλογημένος.

IMG 2180 

Αφού επισκεφτήκαμε ένα προς ένα τα έξι τραπέζια των ισάριθμων οινοποιϊων, κατευθυνθήκαμε στο κέντρο του επιβλητικού κήπου, στο οποίο είχαν «θρονιαστεί» οι «Οι θησαυροί της Αιγιάλειας Γης», ο πάγκος με τα εκλεκτά προϊόντα και τις δημιουργίες των τοπικών παραγωγών

Oinoxeneia Start 83 Large

Λίγο πιο δίπλα, μια παρέα παιδιών δημιουργούσε πρωτότυπες κατασκευές με θέμα το κρασί στο εργαστήριο παιδικής δημιουργίας.

Oinoxeneia Start 13 Large

Όταν βράδιασε για τα καλά, γονείς και παιδιά, πήραν τη θέση τους στο εκπληκτικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, κυριολεκτικά πνιγμένο από το πράσινο.

Μετά τα καλωσορίσματα και τους χαιρετισμούς η Πόπη Wallick, επικοινωνιολόγος και marketier οίνου, μίλησε για τη σημαντικότητα του θεσμού των Οινοξενείων, τη χρήση του σαν πολυεργαλείο ανάπτυξης της περιοχής αλλά και τα επόμενα απαραίτητα βήματα.
Mια τέτοια βραδιά δεν θα μπορούσε να κλείσει παρά με ένα μουσικό ταξίδι. Ο χώρος πλημμύρισε από τη μαγική φωνή της Σαββίνας Γιαννάτου που με τους primavera en Salonico παρουσίασε μυσταγωγικές μελωδίες και παραδοσιακούς ήχους από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Oinoxeneia Start 71 Large


Την εκδήλωση έναρξης της Πέμπτης 17/8 άνοιξε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) Μαρία Τσουκαλά, η οποία καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και έδωσε το στίγμα των φετινών Οινοξενείων, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα του θεσμού για την ανάδειξη της περιοχής της Αιγιάλειας μέσω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Oinoxeneia Start 77 Large

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, τον εκπρόσωπο του υπουργείου τουρισμού κ. Πέτρο Δαδιώτη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Δημήτρη Δριβίλα και τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Τα Οινοξένεια συνεχίζονται. Καλοτάξιδα!

Οινοξένεια, 17-27 Αυγούστου 2017
Πληροφορίες και πρόγραμμα εκδηλώσεων: www.oinoxeneia.gr
Το φετινό ταξίδι «Οινοξένεια» ξεκίνησε εντυπωσιακά, ατμοσφαιρικά και γευστικά! της Ελλης Τριανταφύλλου - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly