Το καφενείο του κ. Δημήτρη στη Σαμοθράκη

Το καφενείο του κ. Δημήτρη στη Σαμοθράκη - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

Ο μύθος λέει ότι στα Καβείρια μυστήρια συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι γονείς του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος Β και η Ολυμπιάδα και ότι εκεί έγινε η «σύλληψη» του μεγάλου στρατηλάτη. Το σίγουρο είναι ότι η μοναδική σε ομορφιά Σαμοθράκη, με την άγρια παρθένα φύση και τα απότομα βουνά, με πηγές, καταρράκτες, μικρές λίμνες και με δάση που κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα, μαγεύουν από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη.

Το νησί είναι παγκοσμίως γνωστό όχι μόνο για τις μοναδικές ομορφιές του αλλά και για το διάσημο αρχαιοελληνικό άγαλμα της Νίκης, που βρέθηκε το 1863 στο νησί και σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου.

Από τα στολίδια του νησιού είναι και η Χώρα, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σάος, πάνω στα ερείπια του μεσαιωνικού Κάστρου των Gattiluzzi. Είναι γεμάτη πλακόστρωτα δρομάκια και καλντερίμια και γι αυτό ο οικισμός της Χώρας έχει κηρυχθεί παραδοσιακός.

Εκεί, στην πανέμορφη Χώρα βρίσκεται   το καφενείο του κ.  Δημήτρη που είναι ανοικτό χειμώνα καλοκαίρι. Ακόμα και τις μέρες που λυσσομανάει ο αέρας στο νησί. Ο ίδιος ξεκίνησε από τα βάθη της ενδοχώρας και συγκεκριμένα από το Μεσολόγγι για να βρεθεί στο πανέμορφο νησί του Θρακικού Πελάγους και να στήσει εκεί τη ζωή του.

Όπως λέει ο ίδιος, προσπαθεί να περιποιείται τους  πελάτες του  με ντόπια και σπιτικά προϊόντα και με καλούδια που φτιάχνει με τα χεράκια του, όπως το άγριο σύκο Σαμοθράκης,  το γλυκό Πραούστι, το γλυκό βερίκοκο αλλά και το μοναδικό γλυκό ακτινίδιο! Οσοι επισκέπτονται το καφενείο γεύονται όχι μόνο γλυκές συνταγές αλλά και αλμυρές. Και για το τέλος, υπάρχει πάντα μία ποικιλία σπιτικών λικέρ. Ο κ. Δημήτρης μας εμπιστεύτηκε τις συνταγές αλλά και την τεχνική του για το άγριο σύκο και το πραούστι, και έδωσε υπόσχεση ότι πολύ σύντομα θα μας τροφοδοτήσει και με άλλες μοναδικές συνταγές!.

Περισσότερες εικόνες
Το καφενείο του κ. Δημήτρη στη Σαμοθράκη - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly