Food news - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μια ομάδα Ιαπώνων επιστημόνων υποστηρίζει ότι όχι απλώς είναι αλήθεια, αλλά πολύ σύντομα θα αλλάξει τη διατροφή μας για πάντα!Συγκεκριμένα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν ένα ηλεκτρικό πιρούνι το οποίο με το πάτημα ενός…
της Ελλης Τριανταφύλλου Πριν από τέσσερα χρόνια βρεθήκαμε με την κόρη μου στην Ικαρία,  όπου για μεγάλη μας τύχη, περνούν τα καλοκαίρια τους τα ξαδέλφια μου, η Ηλέκτρα και ο Ηλίας. Εκείνος, μάλιστα,  που έλκει και την καταγωγή του από το…
Με μια παρέλαση από το κέντρο της πόλης έως την κοίτη του ποταμού, αλλά και με τη μεγάλη συναυλία των Μπλε ξεκίνησε και φέτος το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2017. Πιστοί στο ραντεβού, που έγινε αγαπημένη συνήθεια για τους Λαρισαίους και όχι…
Όταν το 1957, στο άγνωστο κι ερημικό τότε παραλιακό χωριό του Ανατολικού Πηλίου, τον Άγιο Ιωάννη, ο Σωκράτης Κ. Λεβέντης έδινε το όνομα «Γαλήνη» στην οικογενειακή του επιχείρηση, -όνομα πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον- προφανώς δεν φανταζόταν ποτέ ότι σήμερα,…
Ξεκίνησε με ένα μήλο και σήμερα κερδίζει το ένα μετά το άλλο τα παγκόσμια βραβεία στη γλυπτική φρούτων και λαχανικών. Η ιδέα πέρασε για πρώτη φορά από το μυαλό του νεότατου Ντανιέλε Μπαρέζι (Daniele Barresi) πριν από επτά χρόνια, σε…
της Ελένης ΚαλογεροπούλουΜέρες πριν ψάχνοντας ανάμεσα στα βιβλία μου έπεσε και πάλι στα χέρια μου μια μοναδική έκδοση μαγειρικής που μέσα από τις σελίδες της μπορεί να αντιληφθεί κανείς την ιδιαίτερη σχέση της λογοτεχνίας με την γαστρονομία ,μια σχέση που…
Στο βιβλίο  «Τα αγαπημένα φαγητά των συγγραφέων μας» Εκδόσεις ΕΡΜΕΙΑΣ –ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ  ο αναγνώστης μπορεί να βρει πληροφορίες για τις γαστρονομικές συνήθειες, επιλογές και γούστα περισσότερων από εκατό  Ελλήνων συγγραφέων. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι μέσα από τις αγαπημένες τους συνταγές…
Ξεκίνησε κάπως μεταξύ αστείου και σοβαρού και έχει εξελιχθεί σε μία πετυχημένη επιχείρηση που «σπάει ταμείο» στο κέντρο του Λονδίνου, μετατρέποντας ένα κινητό κιόσκι σε «πρεσβευτή» κρητικών προϊόντων, όπως η ρίγανη και  το ελαιόλαδο.Πριν από τρία χρόνια, η κ. Εύη…
Τα αμιγώς φυτικά προϊόντα δεν θα μπορούν, καταρχήν, να διατίθενται στην αγορά με ονομασίες όπως «γάλα», «κρέμα γάλακτος», «βούτυρο», «τυρί» ή «γιαούρτι».Αυτό αποφάνθηκε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνοντας ότι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, αυτές οι ονομασίες προβλέπονται αποκλειστικά για…
H ζωή έχει πάντα γυρίσματα. Το θέμα είναι πως θα σταθείς στην κάθε στροφή που παίρνει. Η ιστορία της Μαρίας Κυριακάκη είναι από αυτές που αποδεικνύουν ότι άμα έχει θέληση ο άνθρωπος, όχι μόνο υπερνικά τα εμπόδια, αλλά καταφέρνει το…
Ακούγεται τρομακτικό, αλλά ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι υποστηρίζουν ότι τα φυτά μπορούν να “ακούσουν” όταν άνθρωποι και έντομα ετοιμάζονται να τα καταναλώσουν και μάλιστα αμύνονται σε κάθε είδους τέτοια επίθεση.Όπως παρατήρησαν μετά από μακρά έρευνα, όταν για παράδειγμα,…
Ο περισσότερος κόσμος έχει συνδέσει τα βελανίδια με τα γουρούνια, αφού αποτελούν μία από τις αγαπημένες τους λιχουδιές. Η μόνη ( στην Ελλάδα τουλάχιστον ) που σκέφτηκε να τα εντάξει και στην διατροφή των ανθρώπων είναι μία Αμερικανίδα που μεγάλωσε…
Η μαγειρική ως «εργαλείο» κοινωνικής ένταξης και ανταλλαγής εμπειριών. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του Refugee Food Festival που πραγματοποιείται σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις, περιλαμβανομένης αυτή τη φορά και της Αθήνας.Η ιδέα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από έναν χρόνο,…
Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό-για τις ανάγκες του ρεπορτάζ- η συμμετέχοντας σε διάφορες δημοσιογραφικές αποστολές, έχεις το προνόμιο να «ανοίξεις τα μάτια σου» να διευρύνεις τους κοινωνικούς ορίζοντες, και από την άλλη πλευρά να κάνεις χρήσιμες συγκρίσεις αναφορικά με τον τρόπο ζωής…
Μόλις περάσεις τη λιτή πράσινη ξύλινη πόρτα του κτήματος, βρίσκεσαι αυτόματα σε έναν άλλον κόσμο : Ησυχο, γαλήνιο, μυρωδάτο και πολύ, μα πολύ γευστικό. Είναι ο «κόσμος» που μεθοδικά, με πείσμα και υπομονή έφτιαξε τα τελευταία χρόνια η αγαπημένη σε…
Σελίδα 1 από 6

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».