Πέντε μυστικά για ιδανικό μαγείρεμα με κρασί

Πέντε μυστικά για ιδανικό μαγείρεμα με κρασί - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

Συχνά μας περισσεύει λίγο κρασί στο μπουκάλι ή την κανάτα. Δεν το πετάμε σε καμία περίπτωση, αφού η προσθήκη κρασιού στο φαγητό του δίνει ιδιαίτερη γεύση και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αντικαταστήσει άψογα το λίπος. Αν θέλουμε, λοιπόν, να το αποθηκεύσουμε, γεμίζουμε παγοθήκες και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το χρειαστούμε, το ανασύρουμε και το προσθέτουμε στο φαγητό. Πώς;  Ιδού πέντε τρόποι: 

- Αντί βουτύρου ή λαδιού, σοτάρουμε τα λαχανικά σε κρασί. Τους προσδίδει πολύ ωραία γεύση και γλυτώνουμε θερμίδες!

- Αντικαθιστούμε τη μισή ποσότητα λαδιού με κρασί για να μαρινάρουμε κρέατα και πουλερικά. 

- Αντικαθιστούμε  ¾ του  φλιτζανιού λάδι που προβλέπεται σε μια συνταγή για κέικ, με 3/4 του φλιτζανιού γλυκό κρασί

- Μαγειρεύουμε το ψάρι στο φούρνο προσθέτοντας κρασί στο ταψί ή το πυρέξ ή βρέχοντας το ψάρι. 

- Βρέχουμε τα κρέατα – πουλερικά – ψάρι πριν τα ψήσουμε σε ψησταριά. 

 

Πέντε μυστικά για ιδανικό μαγείρεμα με κρασί - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

To Tasty-Day.gr χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σας. Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα. Συμφωνώ