Μη βιαστείτε να στοιχηματίσετε ότι είναι καρπούζι μινιατούρα, γιατί θα χάσετε! Ο καρπός αυτός είναι ένα είδος μικροσκοπικού αγγουριού. Το όνομά του είναι cucamelon που στην πραγματικότητα βγαίνει από το αγγούρι και το πεπόνι και έχει περίπου το μέγεθος μιας…
της Μαρίας Τρακαδά Η μελιτζάνα είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα καλοκαιρινά λαχανικά. Μέχρι τον 18ο αιώνα, εξαιτίας της πικρής του γεύσης δεν χρησιμοποιούσαν το μωβ αυτό λαχανικό για την μαγειρική αλλά μόνο ως διακοσμητικό!. Στη μαγειρική άρχισε…
Είναι δοκιμασμένο και αρέσει σε όλους. Τουλάχιστον σε όλους όσοι συνηθίζουν να απολαμβάνουν ένα τσιπουράκι πριν το φαγητό τους. Ειδικά αν συνοδεύεται με μία πιατέλα μεζεδάκια ( σπιτικά τουρσιά, τυράκια, σαλαμάκια κα ) τότε πραγματικά απογειώνει!  Η παρασκευή του είναι…
Ένα κανονικό εγχειρίδιο για να εντρυφήσει κανείς στην τέχνη της παραγωγής λουκάνικου ( αλλά και για να ενημερωθεί πλήρως για όλα τα είδη λουκάνικου που κυκλοφορούν στη χώρα μας ) φιλοξενεί στις σελίδες του ο πολύ ενημερωμένος ιστότοπος mamapeinao.gr Σας…
Ενωσαν τις δυνάμεις τους και κατέρριψαν στην πράξη τον μύθο που υποστηρίζει ότι «οι μικροί αναγκαστικά πουλάνε ακριβότερα για να επιβιώσουν». Οι «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες ΑΕ», οι οποίοι αυτή τη στιγμή αριθμούν καταστήματα σε 580 σημεία της χώρας, από τον Βόλο…
Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο έχει κυριολεκτικά πλημμυρίσει με άρθρα για τα οφέλη του χυμού από παντζάρια. Λέγεται ότι είναι αποτοξινωτικός, αντικαρκινικός και πολλά άλλα. Πέραν αυτών, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι ένα ποτήρι χυμός από παντζάρι, μήλο και καρότο, με…
Το κεφίρ ή κεφίρι είναι ένα σύνθετο συμβιοτικό μίγμα μικροοργανισμών που οι γηγενείς λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής καταναλώνουν πολλούς αιώνες τώρα. Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν συνεχώς τους μηχανισμούς που δίνουν στο κεφίρ, το ιστορικό αυτό γαλακτοκομικό…
Του Γιώργου Μαυροειδή Τώρα τελευταία, τον συναντάμε στα βιολογικά καταστήματα ή στα καταστήματα με τυροκομικά είδη κυρίως ως σκόνη! Από παλιά, ωστόσο, αλλά ακόμη και σήμερα, παραμένει πολύ διαδεδομένος στις διατροφικές συνήθειες των Κρητικών με την ονομασία «χουμάς». Ορός γάλακτος,…
Υλικά 1 χοντρό κομμάτι φέτας 2-3 φετούλες ντομάτα 1/2 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά Ελαιόλαδο Ρίγανη Κόκκινο πιπέρι Προαιρετικά μπούκοβο Εκτέλεση Σε ένα μικρό πήλινο σκεύος ή πυρέξ η μικρό τηγανάκι που μπαίνει στο φούρνο και στα μικροκύματα  βάζουμε πρώτα τη φέτα.…
Όσοι ασχολούνται με την υγιεινή διατροφή έχουν άποψη για το τι προσφέρουν στον οργανισμό και πως μαγειρεύονται η κινόα (quinoa ) και το φάρο (Farro). Φαίνεται ότι στην έναρξη του 2017, το δημητριακό που θα «σαρώσει» είναι το teff. Εχει…
Νέες μελέτες προσπαθούν να απαντήσουν γιατί χαλάει αισθητά η γεύση της ντομάτας, όταν παραμένει για κάποιο χρονικό διάστημα στο ψυγείο. Η απάντηση φαίνεται ότι βρίσκεται σε κάποια γονίδια,  συνδεδεμένα με τη γεύση, τα οποία επηρεάζονται από την διαδικασία της ψύξης. …
Σαρδέλες γεμιστές Υλικά 36 φρέσκιες, μεγάλες σαρδέλες 3 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός 3 αυγά 175 γρ. ψίχα ψωμιού 1/2 κ.γλ. αλάτι 18 φύλλα δάφνης 40 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Εκτέλεση Πλένουμε τις σαρδέλες, τις καθαρίζουμε και…
Υλικά  4 μέτρια μήλα  ½ κουταλάκι  αλάτι 1,5 κούπα ζάχαρη 2,5 κούπες νερό 1-2 ξυλάκια κανέλας μήκους 5 cm 10 καρφάκια γαρύφαλλο Εκτέλεση Βάζουμε σε μια λεκάνη αρκετό νερό και διαλύουμε το αλάτι. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα οκτώ…
Της Μαρίας Τρακαδά Savoir vivre στα γαλλικά σημαίνει να ξέρεις να ζείς. Το savoir vivre ως τρόπος ζωής καθιερώθηκε στην Ελλάδα μετά την περίδο της μεταπολίτευσης, μία εποχή δηλαδή που αμφισβητούσε την προηγούμενη άποψη ότι το savoir vivre είναι καταναγκασμός…
Της Μαρίας Τρακαδά Είναι εύκολα, είναι γρήγορα, είναι απολαυστικά και μερικές φορές είναι και καλύτερα από το πιο αποτελεσματικό αγχολυτικό! Είναι το φαγητό για το οποίο τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι. Μια κόκκινη μακαρονάδα ,μια καρμπονάρα , μια αραμπιάτα ,έχουν πάντα…
Σελίδα 1 από 11

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

To Tasty-Day.gr χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σας. Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα. Συμφωνώ