Η πανεμορφούλα

Η πανεμορφούλα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 5 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Για τη συνταγή

To μόνο πρόβλημα με αυτή την ιδέα είναι ότι είναι τόσο πανεμορφούλα που δεν σου πάει καρδιά να τη φας! Σίγουρα, όμως, τα πιτσιρίκια θα την καταβροχθίσουν.


Για την κατασκευή της θα χρειαστούμε τέσσερις τηγανίτες, δυο τρεις φράουλες, μερικά blueberries ή ρόγες σταφύλι, τέσσερα φυλαράκια δυόσμου και ...έτοιμη!

Για τις τηγανίτες θα χρειαστούμε 3/4 κούπας αλεύρι, 1 κουτ. γλυκού μπέικιν, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη, 1/2 κούπα νερό και μία πρέζα αλάτι.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το νερό μέχρι να χυλώσει το μίγμα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Για να μας βγουν στρογγυλές οι τηγανίτες, τοποθετούμε στρογγυλές μεταλλικές φόρμες από αυτές που φτιάχνουμε τα μπισκότα στο τηγάνι. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα σε αυτές χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

Μόλις οι τηγανίτες σκουρύνουν, τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά, αφού αφαιρέσουμε τις μεταλλικές φόρμες.


Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στολίζουμε την πανεμορφούλα όπως στη φωτογραφία και την προσφέρουμε!

Η πανεμορφούλα - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».