Υγεία και Διατροφή - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Έρευνες επανειλημμένα έχουν αναφερθεί στο πως αυτό που τρώμε επηρεάζεται κατά πολύ από αυτόν που κάθεται μαζί μας στο τραπέζι.
Ο καλύτερος τρόπος να θωρακίσουμε το δέρμα μας απέναντι στις βλαβερές UV ακτινοβολίες είναι η συχνή χρήση του αντηλιακού. Μπορούμε όμως να ενισχύσουμε την προστασία του αντηλιακού και διαμέσου της διατροφής μας.
Το καλοκαίρι καθιστά απαραίτητη την σωστή ενυδάτωση για τον οργανισμό μας και την παράλληλη αποφυγή της αφυδάτωσης.
Το αλκοόλ θέτει τον εγκέφαλο σε κατάσταση ασιτίας, αυξάνοντας την πείνα και την όρεξη, ανακάλυψαν ερευνητές.
Η μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τα προστατευτικά για την καρδιά οφέλη της «καλής» χοληστερόλη, δηλαδή της υψηλής πυκνότητας λιπροπρωτεΐνης (HDL), σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα. Η νέα μελέτη δείχνει ότι…
Ο διαβήτης έχει χαρακτηριστεί ως η επόμενη μεγάλη μάστιγα μετά τον καρκίνο. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι εκείνες οι τροφές που περιορίζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, ή τον καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά.
Η συχνή κατανάλωση έντονα ψημένης πατάτας και τοστ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος θα μπορούσε να επιδεινώσει τα συμπτώματα άσθματος, δήλωσαν ερευνητές.
Μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ εντόπισε 24 ενώσεις - περιλαμβανομένης της καφεΐνης – οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ενισχύουν ένα ένζυμο στον εγκέφαλο το οποίο προστατεύει από την άνοια.
Ουάσινγκτον. Τα συμπληρώματα ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να προστατεύσουν από πρόωρο θάνατο τα άτομα που πρόσφατα είχαν υποστεί έμφραγμα ή όσους πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια, όμως δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της ευρείας προληπτικής χρήσης τους…
Είναι απαραίτητη για την όραση, την ανάπτυξη, την αναπαραγωγή και ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή και υπάρχει σε τροφές που περιέχουν λίπος.
Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θερμίδες δεν προσφέρει απαραίτητα και θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Μελέτες που έχουν εστιάσει τα τελευταία έτη στην ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία εμπεριέχεται σε κόκκινα φρούτα, όπως ρόδια, μούρα, φράουλες, σμέουρα, σταφύλια και μήλα έχουν καταδείξει ότι η ουσία αυτή επιδρά θετικά στον οργανισμό μας και ενισχύει το γονίδιο που…
Η διατροφική μας συμπεριφορά ενδέχεται να αποκαλύπτει και κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς μας.
Η μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τα προστατευτικά για την καρδιά οφέλη της «καλής» χοληστερίνης, δηλαδή της υψηλής πυκνότητας λιπροπρωτεΐνης (HDL), σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.
Σελίδα 6 από 10