Υγεία και Διατροφή - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Η συχνή κατανάλωση έντονα ψημένης πατάτας και τοστ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος θα μπορούσε να επιδεινώσει τα συμπτώματα άσθματος, δήλωσαν ερευνητές.
Μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ εντόπισε 24 ενώσεις - περιλαμβανομένης της καφεΐνης – οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ενισχύουν ένα ένζυμο στον εγκέφαλο το οποίο προστατεύει από την άνοια.
Ουάσινγκτον. Τα συμπληρώματα ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να προστατεύσουν από πρόωρο θάνατο τα άτομα που πρόσφατα είχαν υποστεί έμφραγμα ή όσους πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια, όμως δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της ευρείας προληπτικής χρήσης τους…
Είναι απαραίτητη για την όραση, την ανάπτυξη, την αναπαραγωγή και ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή και υπάρχει σε τροφές που περιέχουν λίπος.
Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θερμίδες δεν προσφέρει απαραίτητα και θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Μελέτες που έχουν εστιάσει τα τελευταία έτη στην ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία εμπεριέχεται σε κόκκινα φρούτα, όπως ρόδια, μούρα, φράουλες, σμέουρα, σταφύλια και μήλα έχουν καταδείξει ότι η ουσία αυτή επιδρά θετικά στον οργανισμό μας και ενισχύει το γονίδιο που…
Η διατροφική μας συμπεριφορά ενδέχεται να αποκαλύπτει και κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς μας.
Η μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τα προστατευτικά για την καρδιά οφέλη της «καλής» χοληστερίνης, δηλαδή της υψηλής πυκνότητας λιπροπρωτεΐνης (HDL), σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.
Η πολύ ζάχαρη δεν μας δημιουργεί μόνο πρόβλημα βάρους, αλλά, κυρίως, είναι η βασική οδός για τον διαβήτη. Το να αποφεύγετε απλά τα γλυκά, ή τις τροφές που ξέρετε ήδη ότι είναι γλυκές, δεν αρκεί.
Η ευεργετική επίδραση του ύπνου στον οργανισμό μας έχει μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων τα τελευταία χρόνια.
Η κατανάλωση συμπυκνωμένου χυμού βατόμουρου βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Exeter.
Απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη, το γάλα δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή των παιδιών. Πρόκειται για μία από τις πλουσιότερες πηγές ασβεστίου, η επαρκής πρόσληψη του οποίου είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.
Αμερικανοί επιστήμονες παρακολούθησαν για 10 χρόνια πάνω από 6.200 γυναίκες οι οποίες είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και ανακάλυψαν πως όσο περισσότερη σόγια έτρωγα, τόσο πιο προστατευμένες ήταν, ανάλογα βέβαια και με το είδος του καρκίνου του μαστού.
"Ανακαλύψαμε πως όσοι κοιμούνται αργά και ξυπνούν αργά έχουν την τάση να καθυστερούν τα γεύματα της ημέρας και να υιοθετούν λιγότερο ευνοϊκές συνήθειες σε ό,τι αφορά την πρόσληψη σουκρόζης, λίπους και κορεσμένων λιπαρών το βράδυ", δήλωσε ο κύριος ερευνητής Mirkka…
Σελίδα 4 από 7