Σαλάτα κινόα με αβοκάντο

Υλικά

  • Μια κούπα κινόα 
  • 2 αβοκάντο μαλακά 
  • 1 πράσινο μήλο 
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
  • 10-15 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού
  • το χυμό του μισού λεμονιού 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση 

Βράζουμε την κινόα με 2 ½  κούπες νερό σε πολύ δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και σκεπάζουμε με πετσέτα και το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια με ένα πιρούνι την αφρατεύουμε. Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια το ξυνόμηλο και τα αβοκάντο, τα περνάμε με χυμό του μισού λεμονιού  για να μην μαυρίσουν. Ρίχνουμε στο μούλτι το λάδι, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό  και χτυπάμε καλά, αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο νερό να την αραιώσουμε.  Περιχύνουμε στην κινόα τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κομμένο μήλο και τα αβοκάντο. Ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. 

( Αν τα αβοκάντο είναι σκληρά, είτε τα αφήνουμε δυο τρεις μέρες εκτός ψυγείου, είτε τα μαλακώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή ένταση για δύο λεπτά. Μπορούμε ακόμη να τα ψήσουμε κομμένα στη μέση και αφού αφαιρέσουμε τον καρπό τους σε σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν.) 

 

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree