• Εύκολο
  • 40'
  • Μέτριο
  • Καθημερινό
  • 8
  • του Παναγιώτη Σιάνη

    Η πιο εύκολη τυρόπιτα. Την τρώτε σε 40' 

  • (για 8 μεγάλες τυρόπιτες ή 16 μικρές)

    Μία συσκευασία σφολιάτα (ή κουρού αν θέλετε πιο χωριάτικη υφή) ψυγείου
    200 γραμμάρια ανθότυρο
    200 γραμμάρια φέτα πικάντικη και σκληρή
    100 γραμμάρια παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
    στη μύτη του κουταλιού μοσχοκάρυδο
    πιπέρι κατά βούληση
    ένα φλιτζανάκι του καφέ γάλα
    1 κρόκο πολύ καλά χτυπημένο με μια κουταλιά νερό

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το φύλλο που το βγάζουμε από το ψυγείο τελευταία στιγμή) να γίνουν μια ωραία κρέμα, έχοντας τρίψει με το χέρι την φέτα σε χοντρά κομμάτια και ρίξει το γάλα να γίνει ελαφρά ρευστή η κρέμα μας. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο τριμμένο δυόσμο για πιο "μοντέρνα" γεύση που ταιριάζει πολύ ωραία με το μοσχοκάρυδο.

    Κόβουμε τη σφολιάτα ή την κουρού κάθε φύλλο σε 4 ή οκτώ ίσια κομμάτια. Κρατάμε τη ζελατίνα που τυλίγει τα φύλλα, μας διευκολύνει στο κόψιμο.

    Απλώνουμε στη μισή επιφάνεια του φύλλου την κρέμα διπλώνουμε από πάνω την κενή επιφάνεια και με ένα πιρούνι πατάμε γύρω να κλείσουν καλά οι τυρόπιτες. Τις αλείφουμε με τον κρόκο. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις με αέρα μέχρι να πάρουν χρυσαφένια χρώμα (30 λεπτά είναι καλά, αλλά εξαρτάται από την απόδοση του φούρνου).

    Αν ψιλοκόψουμε δύο φέτες ζαμπόν τύπου φουαντρέ γίνεται ζαμπονοτυρόπιτα που λατρεύουν τα παιδιά, επίσης αν βάλουμε κασέρι αντί για κεφαλοτύρι κασερόπιτα. (Εννοείται ότι μπορούμε να παραλείψουμε μπαχαρικά και μυρωδικά αν δεν μας αρέσουν).

Υλικά Μια κούπα κινόα  2 αβοκάντο μαλακά  1 πράσινο μήλο  5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο  10-15 φύλλα φρέσκου δυόσμου ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού το χυμό του μισού λεμονιού  αλάτι, πιπέρι  Εκτέλεση  Βράζουμε την κινόα με 2 ½  κούπες νερό σε πολύ…
Του Παναγιώτη Σιάνη  Για την μαρέγκα  160 γραμμάρια ασπράδια αυγών ζυγισμένα  (τέσσερα με πέντε αυγά ανάλογα το μέγεθος) 160 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική  160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη  1 κοφτό κουταλάκι τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλίνη  1 πρέζα αλάτι  (προαιρετικά 1…
Και ξαφνικά καπού εκεί γύρω στα 30 αποφάσισα ότι το φαγητό με αφορά. Μέχρι τότε ήταν μια απλή συνήθεια επιβίωσης. Ετρεχα στο ρεπορτάζ και έτρωγα ότι έβρισκα. Μετά τα 30 με έπιασε μια νοσταλγία για το γευστικό παρελθόν των παιδικών…

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

To Tasty-Day.gr χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σας. Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα. Συμφωνώ