Γιάννης Παργινός - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Από το υπό έκδοση..., «Συνταγές τσι νόνας...».!Λοιπόν μάγκες, στην αρχή θα σας πουν χωριάτες..., θα σας πουν ότι μυρίζει..., ότι βρωμάει..., αλλά στο τέλος θα φάνε όλοι και θα φύγουν ευχαριστημένοι..., και με τάπερ...!!!Λοιπόν, πάμε.!ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ : Βράζουμε την γίδα με…
Από το υπό έκδοση..., «Οι συνταγές τσι Νόνας...».!Κυριακή της Πεντηκοστής σήμερα, ας ετοιμάσουμε για τους τις φίλες και φίλους μας ένα παραδοσιακό πιάτο της Κέρκυρας... Το σοφρίτο μαζί με την παστιτσάδα και το μπουρδέτο είναι τα τρία παραδοσιακά φαγητά της…
Στην ανάπαυλα του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, βοήθειά μας, θα σας γράψω μια συνταγή γρήγορη, νοστιμότατη, θρεπτικότατη και ταυτόχρονα διαίτης, ιδανική για παραλίες . Fettina ai ferri.!Fettina ai ferri = Φέτα κρέας ψημένο στη σχάρα.!Το κρέας είναι μοσχάρι φιλέτο ή…
Κερκυραΐκή συνταγή με καθαρή ιταλική προέλευση : Μπιάνκο από το ιταλικό bianco = άσπρο / άσπρη σάλτσα…  Καβουρδίζουμε τις πατάτες και το σκόρδο μόνες τους μέχρι να αλλάξουν κάπως χρώμα... σε σιγανή φωτιά και με συχνό μαλακό ανακάτεμα για να…
Από το υπό έκδοση... «Συνταγές τσι Νόνας»(φυσικά η Νόνα δεν ήξερε την συνταγή – Την έμαθε ο εγγονός της, φοιτητής στην Ρώμη) Λοιπόν μάγκες, απόψε θα σας μαγειρέψω μια ωραία, αυθεντική, παραδοσιακή ιταλική μακαρονάδα. «Πέννες αλ αραμπιάτα». Είναι μια συνταγή…
άρτ, (Τάρτα), φλαμπέ αυθεντική Αλσατική του Στρασβούργου : tarte flambée Strasbourg = «…στις φλόγες».! Φίλες και φίλοι μου, σήμερα στην Αθήνα κάνει πολύ κρύο… η βραδιά ιδανική για σπίτι. Ωραία παρέα…, κους – κους…, κρασάκι…, άντε και λίγο πολιτική συζήτηση…,…
La Madonna della Stella e le sue tagliatelle piccanti ( la tagghiarin ascuant: τοπική διάλεκτος).... Από το τό έκδοση..., «Οι συνταγές τσι Νόνας».! Αρκετά σας εγκατέλειψα.! Σήμερα θα σας ανταμείψω με μια αυθεντική και παραδοσιακή ιταλική συνταγή, πραγματικά για καλοφαγάδες…
Η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη, νοστιμότατη.! ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε σε μικρά κομματάκια δύο σκελίδες σκόρδο, ένα μεσαίο κρεμμύδι, (φρέσκο κατά προτίμηση, αν είναι της εποχής), και ένα ματσάκι μαϊντανό. Τα σοτάρουμε όλα μαζί με λάδι ελιάς σε ένα ρηχό τηγάνι... Αφού…
Από το υπό έκδοση..., «Συνταγές τσι νόνας...».! Η συνταγή είναι Ελληνικότατη : Προβατίνα στην γάστρα με πατάτες και στην σάλτσα της μακαρόνια.! ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΦΑΣΗ 1 - ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ: Την προβατίνα όπως την έχουμε πάρει από τον κρεοπώλη, την πλένουμε καλά με…
Από το υπό έκδοση..., «Συνταγές τσι νόνας...» του Γιάννη Παργινού.! Πάσχα έρχεται κι όλοι ετοιμαζόμαστε να το υποδεχτούμε, προετοιμάζοντας κατάλληλα και το εορταστικό τραπέζι. Η παραδοσιακή μαγειρίτσα για μετά την Μεγάλη Ανάσταση μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου είναι το…
Ανήμερα Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με την παράδοση, βάφουμε τα κόκκινα αυγά του Πάσχα συμβολισμός που έχει αναφορά στο αίμα του Χριστού, που σήμερον, ( Μεγάλη Πέμπτη), κρεμάται επί ξύλου...Το Πάσχα έχει την τιμητική του και στις άλλες χώρες της Βαλκανικής,…
  Από το υπό έκδοση..., «Συνταγές τσι νόνας...» του Γιάννη Παργινού.! Στην Κέρκυρα, κυρίως στα χωριά, τα βαμμένα κόκκινα πασχαλιάτικα αυγά διαφέρουν. Δεν είναι απλά βαμμένα κόκκινα. Φέρουν διάφορα λουλούδια της υπαίθρου και πολλοί διερωτώνται πως τα «έχουν καταφέρει».!Λοιπόν είναι…
Παρέα καλημέρα...Ευαγγελισμού σήμερα.! Κατ αρχήν χρόνια πολλά στις Ευαγγελίες και τους Βαγγέλιδες...Σήμερα η ημέρα «το καλεί» για μπακαλάρο και σκορδαλιά... Κανόνας πρώτος : Ή θα κάνουμε σκορδαλιά ή πουρέ. Μέσος όρος δεν υπάρχει. Άρα πάμε για σκορδαλιά με μπόλικα σκόρδα…
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βράζουμε για 10με 15 λεπτά της ώρας τις πατάτες με μπόλικες σκελίδες σκόρδου και πιπέρι μαύρο. Το νερό που χρησιμοποιούμε στο βράσιμο είναι το νερό μέσα στο οποίο έχουμε ξαρμύσει τον μπακαλιάρο, αφού έχουμε πετάξει το…
Στα χωριά της Κέρκυρας ήταν και παραμένει ένα από τα αποκριάτικα πιάτα… Απόκριες καλή μας ώρα.! Το τραπέζι ήταν πλούσιο, παρά τις όποιες δυσκολίες της οικογένειας…, εκεί κάπου στις δεκαετίες του 1960 και 1970, όταν ακόμα το χωριό είχε πολλούς…
Σελίδα 1 από 2

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».