Γιάννης Παργινός - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
Έτοιμος ο τσίπουρο…, ή κράσο…, μεζές!!! Ιστορία : Το ελληνοποιημένο ή μάλλον επτανησιοποιημένο, (η συνταγή είναι καθαρά επτανησιακή), Σαβούρο, ( ιταλιστί : Savoro), προέρχεται από το λατινικό savoro …, που σημαίνει…,  κάτι τι το πικάντικο…!!!  Το savoroε ίναι ένα είδος…
Πρόκειται πραγματικά για μια πανδαισία γεύσεων.! Τώρα στην βεράντα..., το επίσημο φαγητό των Ιταλών. Το ετοιμάζουν σε μεγάλες εορτές, - Χριστούγεννα ή Πάσχα - , σε περίπτωση που έχουν καλεσμένους στο σπίτι..., και φυσικά τις απλές Κυριακές..., κι όταν η…
Η ζέστη είναι ανυπόφορη. Η κουβεντούλα έχει ανάψει και η παρέα στην βεράντα θέλει να φάει κάτι νόστιμο κι ελαφρύ... Η ιδέα για μια μακαρονάδα εύκολη, γρήγορη, νόστιμη κι ελαφριά πέφτει στο τραπέζι...Πάμε λοιπόν για μια μακαρονάδα αλά ναπολιτάνα, (…
Κουκουγέροι με αντζούγιες – Προπύρα ή Λεφτή – Τηγανόψωμο - Τζαλέτια : Λιχουδιές της κερκυραϊκής υπαίθρου...Από το υπό έκδοση... «Συνταγές τσι νόνας...».!ΠΡΟΣΟΧΗ : Το υπό έκδοση «Συνταγές τσι νόνας...», δεν περιέχει απλά και μόνον συνταγές μαγειρικής. Με αφορμή τις συνταγές,…
Μια συνταγή για μάγκες…, μπελαλήδες και γενικά μπον βιβέρ…   (Προέρχεται από το γαλλικό «bon viveur» και σημαίνει άνθρωπος που…., «ξέρει να ζει»).! Πατάτες οφτές : είναι συνταγή της Κρήτης…., πατάτες ολόκληρες κι ακαθάριστες ψητές στην χόβολη…, ή στον φούρνο…,…
Από το υπό έκδοση..., «Συνταγές τσι νόνας...».!Λοιπόν μάγκες, στην αρχή θα σας πουν χωριάτες..., θα σας πουν ότι μυρίζει..., ότι βρωμάει..., αλλά στο τέλος θα φάνε όλοι και θα φύγουν ευχαριστημένοι..., και με τάπερ...!!!Λοιπόν, πάμε.!ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ : Βράζουμε την γίδα με…
Από το υπό έκδοση..., «Οι συνταγές τσι Νόνας...».!Κυριακή της Πεντηκοστής σήμερα, ας ετοιμάσουμε για τους τις φίλες και φίλους μας ένα παραδοσιακό πιάτο της Κέρκυρας... Το σοφρίτο μαζί με την παστιτσάδα και το μπουρδέτο είναι τα τρία παραδοσιακά φαγητά της…
Στην ανάπαυλα του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, βοήθειά μας, θα σας γράψω μια συνταγή γρήγορη, νοστιμότατη, θρεπτικότατη και ταυτόχρονα διαίτης, ιδανική για παραλίες . Fettina ai ferri.!Fettina ai ferri = Φέτα κρέας ψημένο στη σχάρα.!Το κρέας είναι μοσχάρι φιλέτο ή…
Κερκυραΐκή συνταγή με καθαρή ιταλική προέλευση : Μπιάνκο από το ιταλικό bianco = άσπρο / άσπρη σάλτσα…  Καβουρδίζουμε τις πατάτες και το σκόρδο μόνες τους μέχρι να αλλάξουν κάπως χρώμα... σε σιγανή φωτιά και με συχνό μαλακό ανακάτεμα για να…
Από το υπό έκδοση... «Συνταγές τσι Νόνας»(φυσικά η Νόνα δεν ήξερε την συνταγή – Την έμαθε ο εγγονός της, φοιτητής στην Ρώμη) Λοιπόν μάγκες, απόψε θα σας μαγειρέψω μια ωραία, αυθεντική, παραδοσιακή ιταλική μακαρονάδα. «Πέννες αλ αραμπιάτα». Είναι μια συνταγή…
άρτ, (Τάρτα), φλαμπέ αυθεντική Αλσατική του Στρασβούργου : tarte flambée Strasbourg = «…στις φλόγες».! Φίλες και φίλοι μου, σήμερα στην Αθήνα κάνει πολύ κρύο… η βραδιά ιδανική για σπίτι. Ωραία παρέα…, κους – κους…, κρασάκι…, άντε και λίγο πολιτική συζήτηση…,…
La Madonna della Stella e le sue tagliatelle piccanti ( la tagghiarin ascuant: τοπική διάλεκτος).... Από το τό έκδοση..., «Οι συνταγές τσι Νόνας».! Αρκετά σας εγκατέλειψα.! Σήμερα θα σας ανταμείψω με μια αυθεντική και παραδοσιακή ιταλική συνταγή, πραγματικά για καλοφαγάδες…
Η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη, νοστιμότατη.! ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε σε μικρά κομματάκια δύο σκελίδες σκόρδο, ένα μεσαίο κρεμμύδι, (φρέσκο κατά προτίμηση, αν είναι της εποχής), και ένα ματσάκι μαϊντανό. Τα σοτάρουμε όλα μαζί με λάδι ελιάς σε ένα ρηχό τηγάνι... Αφού…
Από το υπό έκδοση..., «Συνταγές τσι νόνας...».! Η συνταγή είναι Ελληνικότατη : Προβατίνα στην γάστρα με πατάτες και στην σάλτσα της μακαρόνια.! ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΦΑΣΗ 1 - ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ: Την προβατίνα όπως την έχουμε πάρει από τον κρεοπώλη, την πλένουμε καλά με…
Από το υπό έκδοση..., «Συνταγές τσι νόνας...» του Γιάννη Παργινού.! Πάσχα έρχεται κι όλοι ετοιμαζόμαστε να το υποδεχτούμε, προετοιμάζοντας κατάλληλα και το εορταστικό τραπέζι. Η παραδοσιακή μαγειρίτσα για μετά την Μεγάλη Ανάσταση μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου είναι το…
Σελίδα 1 από 3