Του Γιώργου Μαυροειδή Τώρα τελευταία, τον συναντάμε στα βιολογικά καταστήματα ή στα καταστήματα με τυροκομικά είδη κυρίως ως σκόνη! Από παλιά, ωστόσο, αλλά ακόμη και σήμερα, παραμένει πολύ διαδεδομένος στις…
Πότε το σπίτι σου δεν είναι ακριβώς αυτό που ήξερε σαν παιδί, όσο και αν οι αναμνήσεις σου είναι έντονες. Πάντα θα είναι ένα τεράστιο πέτρινο σπίτι με μία κάμαρα…
  • Μέτριο
  • 40΄
  • Φθηνό
  • Καθημερινό
  • του Γιώργου Μαυροειδή

    Η Μαλακα ( δεν βάζω τόνο για να μην παρεξηγηθώ ) είναι η τυρόμαζα που προκύπτει στο πρώτο στάδιο της τυροκόμησης της γραβιέρας. Είναι ελαστική και ομοιογενής και χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πίτες. Το γάλα πρέπει να είναι μόνο πρόβειο!

  • 500γρ αλεύρι
    2 κουταλιές της σούπας λάδι
    1 ρακοπότηρι ρακί
    Λίγο αλάτι
    Χυμό από ¼ λεμόνι ( για να κάνει φουσκάλες το ζυμάρι )
    Αυγό για να αλείφουμε τα πιτάκια
    Σουσάμι για να το πασπαλίσουμε
    Λάδι για το τηγάνισμα
    ½ κιλό μαλακα

  • Ανοίγουμε ένα φύλλο και το κόβουμε παραλληλόγραμμο. Βάζουμε τυοομαλακα και το διπλώνουμε σε φάκελο. Το αλείφουμε με αυγό και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Το λάδι μας δεν πρέπει να είναι καυτό. Οση ώρα τα τηγανίζουμε, φροντίζουμε να τα γυρίζουμε για να μη φύγει το σουσάμι. Τρώγονται ζεστά ( μόλις βγουν από το τηγάνι ). Απαραίτητη η συνοδεία ρακής!

  Μάθε τέχνη κι άστηνε... Τυρί, μυζήθρα, χαλούμι με δυόσμο! Ας αφήσω όμως, τις φωτογραφίες να μιλήσουν!  
Υλικά 1 ½ λίτρο νερό750γρ ζάχαρη ή μέλι (μικρότερη ποσότητα)8 ξυλαράκια κανέλας Κεϋλάνης5 γαρίφαλα (προαιρετικά)2 κ.γ. λεμόνιΛίγη κανέλα σε σκόνη2-3 φύλλα αμπαρόριζα Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και…
Για την ιστορία: Τα ντολμαδάκια του Μεραμπέλλου φτιάχνονται και στο σύνολο των υλικών χρησιμοποιούμε λαχανικά και λιγότερο ρύζι. Ήταν και παραμένει στη σχεδόν καθημερινή του διατροφή το καλοκαίρι. Συνοδεύονται με…
Υλικά Για το φύλλο 1 ποτήρι νερού βούτυρο½ κρασοπότηρο χυμό λεμόνι½ κρασοπότηρο χυμό πορτοκάλι½ κρασοπότηρο αλουσιά (σταχτόνερο)1 ποτήρι του νερού γάλα4 αυγά2 φλιτζάνια ζάχαρη1 κ.σ. αμμωνία Για τη γέμιση 1…
Υλικά 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα½ φλιτζάνι σταφίδα σουλτανίνα Για το σιρόπι 2 ½ φλιτζάνια νερό1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού1 φλιτζάνι ζάχαρη1 φλιτζάνι μέλιΞύσμα…
Στη ζωή μου έμαθα να κάνω αυτό που αγαπώ. Σπούδασα Γεωπόνος, ενώ αγαπούσα και την εκπαίδευση. Χρειάστηκαν να περάσουν πολλά χρόνια για να αποφασίσω να τα συνδυάσω. Και ξαφνικά κάνω…
Του Γιώργου Μαυροειδή Καλησπέρα... Μια μέρα, είχα μαζέψει λίγους ασκόλυμπρους.... Φυτό με αγκάθια, δημοφιλές στην Κρήτη για τη νοστιμιά του και τη διατροφική του αξία. Συνήθως γίνονται βραστοί ή στην…

About us

Δεν υπάρχει πιο ζεστό, πιο τρυφερό πράγμα από ένα κυριακάτικο μεσημέρι που το σπίτι μοσχοβολάει από το αρνάκι που σιγοψήνεται στο φούρνο.

Και κόντρα στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι άπιαστο όνειρο ένα λαχταριστό σπιτικό τραπέζι.

Το πιστεύουμε, το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Καλώς ήρθατε στην «κουζίνα μας».

To Tasty-Day.gr χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης σας. Δέχομαι cookies από αυτή την ιστοσελίδα. Συμφωνώ