Γιώργος Μαυροειδής - Tasty-Day.gr - QR Code Friendly
"Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου", είπε ο Ιπποκράτης, για να συνεχίσει ο Χρόνης Μίσσιος στο βιβλίο του «Ντομάτα με γεύση μπανάνας», να μας πει: «Και σάματις είναι νόστιμα; Άλλοτε…
Υλικά 1 ½ λίτρο νερό750γρ ζάχαρη ή μέλι (μικρότερη ποσότητα)8 ξυλαράκια κανέλας Κεϋλάνης5 γαρίφαλα (προαιρετικά)2 κ.γ. λεμόνιΛίγη κανέλα σε σκόνη2-3 φύλλα αμπαρόριζα Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Στην αρχή θα βγάλει…
Συνταγή Η ΕΕΕΕΚλεκτή ομελέτα μας, πήρε το όνομά της από το σχολείο μας (Εργαστήριο ιδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) και από τα κοπελάκια μας που απλώς τους ζητήσαμε να βαφτίσουν την ομελέτα τους. Επειδή όμως, παρασκευάστηκε με γέλια πολλά, ονομάστηκε…
Δροσοσταλίδα να μου 'νε αγριολούλουδο μουνα τον περνώ στα φύλλα σου, απάνω τον καιρό μου.Έτσι λέει η μαντινάδα και τέτοιες δροσοσταλίδες μπορείς να τις συναντήσεις και να χεις την ευκαιρία να τις φας, στους Δροσουλίτες... Όχι σ’ αυτούς που βγαίνουν…
Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού ή καλύτερα παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα τοπικά προϊόντα; Μια δράση του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπου την τιμητική τους είχαν ό,τι πέμπει ο Θεός στον τόπο μας.Ο Γιάννης Μπαξεβάνης και η Μυρσίνη Λαμπράκη, υποστηρίζουν ότι τα τοπικά προϊόντα…
Το ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και ότι εμείς, ως λαός και ως άτομα, σπανίως τρώμε πρωινό είναι γεγονός. Το μέγα πρόβλημα όμως, είναι ότι αυτή τη συνήθεια τη μεταφέρουμε και στα παιδιά. Η ιεροτελεστία του…
Το παντζάρι, είναι μια φυσική ασπίδα. Μπορείς να το καταναλώσεις με πολλούς τρόπους. Ως βραστό σε σαλάτα με λαδόξυδο, σαν αλοιφή με καρύδια και σπιτική μαγιονέζα, ωμό σε πολύ λεπτές φέτες (τσιγαρόχαρτο) και φυσικά ως γλυκό κουταλιού...Σε θωρακίζει από πολλές…
Τα φραγκόσυκα, είναι το φρούτο του καλοκαιριού. Δεν έχει βρεθεί άνθρωπος που να μην πει όχι και να μην υποκλιθεί στη νοστιμιά τους. Είναι υγιεινά και με υψηλή διατροφική αξία, αφού περιέχουν μαγνήσιο, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και Β, βήτα…
Λένε πως, όσο μεγάλος είναι ένας λαός, τόσο μεγάλη παράδοση έχει. Και πόσο αλίμονο όταν πρόκειται για τον Κρούστα. Το χωριό του Μεραμπέλλου, ψηλά στα όρη. Εκεί που λίγο απλώνεις το χέρι σου και φτάνεις στο Θεό.Η ζωή των κατοίκων του…
Τα Κρουστιανά λαζάνια, είναι η απάντηση των σκιουφιχτών μακαρονιών του Απάνω Μεραμπέλλου... Τα λαζάνια όπως και το φτάζυμο, προσδιορίζουν τα φαγητά και τον πολιτισμό του ορεινού χωριού του Κρούστα! Ο αγώνας των νοικοκυρών με τα περιορισμένα υλικά που διέθεταν, τις…
Ένα νόστιμο «αλλαντικό;» με πατρίδα την Κρήτη. Εκεί, όπου η ανάγκη να διατηρηθεί το κρέας για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιστράτευσε τη φαντασία και το μεράκι των Κρητικών. Χωρίς προσθήκη συντηρητικών, οφείλει την ξεχωριστή γεύση του στο καλό κρέας (ψαρονέφρι), το…
Το Μαυρούδι ή Μαυροστάφυλο ή Μαυράκι ή Καρβουνιάρης καλλιεργείται στην Κρήτη, περισσότερο στις Αρχάνες. Έχει μεγάλα σταφύλια, με ρόγες άσπερμες, με μαυροκόκκινη φλούδα και με υψηλή διατροφική αξία, αφού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε τανίνες και χαμηλή σε σάκχαρα. Εκτός από…
Τη κουζουλή μου κεφαλή κουκιά θα τήνε σπείρωνα βάλω το βολόσυρο να τήνε βολοσύρω.Τα κουκιά τα καταναλώνουμε στην Κρήτη με πολλούς τρόπους. Φρέσκα με αγκινάρες, αλευρωμένα μέσα σε καυτό λάδι (ψαράκια), ωμά συνοδευτικά της ρακής, αλλά, και ξερά γιαχνί, καβουρντισμένα…
Μια τούρτα διαφορετική, όπου κάθε οικογένεια έχει τη δική της συνταγή. Όλες όμως, έχουν σαν κοινό υλικό το αρνάκι, το στακοβούτυρο και την ξινομυζήθρα. Στα Μεσκλά Χανίων μάλιστα, κάθε χρόνο γίνεται η γιορτή κρεατότουρτας, όπου όλες οι νοικοκυρές συναγωνίζονται η…
H παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, πριν πολλά χρόνια ήθελε όλη την οικογένεια να παθαίνει μια φρενήρη σιελόρροια όταν στο μεσημεριανό τραπέζι υπήρχαν κεφτεδάκια. Σαν παιδί, θυμάμαι ήταν η μοναδική στιγμή της ημέρας που κανένας δε μιλούσε. Μόνο μασούσε. Χωρίς ομιλίες λοιπόν,…
Σελίδα 1 από 4